ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ, ΟΣΟΙ ΜΑΣΑΝΕ ΣΙΔΕΡΑ...

 
Από τον Φωστήρα
Ακόμα ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι έγινε και φάγανε double score στις εκλογές. H σκέψη ότι το εκλογικό σώμα τους κόζαρε και δεν τους πιστεύει πια, τους έχει περάσει από το μυαλό;  Αναρωτιούνται τι έφταιξε και πατώσανε, ενώ η ΝΔ σάρωσε στα «κόκκινα» κάστρα», στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα. Το ενδεχόμενο να τους πήραν κι εκεί χαμπάρι, ότι με δαύτους χαϊρι και προκοπή δεν γίνεται, δεν τους το σφύριξε κανείς;   
Ξέρετε τι σημαίνει για τις γειτονιές στη Β' Πειραιά, ότι ανοίγουν ξανά τα Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα και ότι ξαναβρήκε ζωή η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος; Εσείς, περάσατε καμιά φορά τα τελευταία χρόνια από το Ικόνιο να δείτε τις δεκάδες γιγαντιαίες γερανογέφυρες και τη διαστημική πόλη που έφτιαξε η COSCO από την άκρη στο λιμάνι και σε όλη την παράκτια ζώνη σε μήκος 4 χιλιομέτρων; 
 
Τα λέω όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν μεταφυσικές, ούτε ψυχιατρικές εξηγήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα: η ΝΔ κέρδισε γιατί έκανε δουλειά. Και άνοιξε δουλειές που δίνουν λεφτά. Πολλά λεφτά. Οι μισθοί στο λιμάνι και τα Ναυπηγεία δεν είναι των 500 και των 600 ευρώ. Είναι των δύο και των τριών χιλιάδων ευρώ. Και το έκανε γιατί ήξερε και μπορούσε και το ΗΘΕΛΕ. Και αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε γιατί οι άνθρωποι εκεί δεν κάνουν για δουλειά. Δεν κάνουν για τίποτα. Ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν και, κυρίως, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. 
Και μακάρι να ήταν μόνο η Αριστερά του Τίποτα, όπως τους είχε πει ο καθηγητής, ο Γιάννης ο Πανούσης πριν τους χαιρετήσει. Διότι οι κομισάριοι της Κουμουνδούρου είχανε πάρει γραμμή από τους συντρόφους στη Βενεζουέλα και κάνανε ότι κι ο Τσάβες πριν από καμιά εικοσπενταριά χρόνια, που κρατικοποίησε τα πάντα και έλιωσε στη φορολογία την αστική τάξη στο «προτσές για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό». Δηλαδή την καταστροφή. 
Και βέβαια είναι εύκολο να καταστρέφεις. Ενώ το να ΦΤΙΑΞΕΙΣ ένα 300ρι VLCC είναι μία ΠΟΛΥ δύσκολη ιστορία. Η ναυπηγική είναι βαριά, πολύ βαριά βιομηχανία και δεν στήνεται με ευχολόγια και παρόλες. Θέλει κεφάλαια, ανθρώπους επαγγελματίες και προκομμένους, συντονισμό, τεχνογνωσία, οργάνωση και προπάντων σκληρή, ΠΟΛΥ σκληρή δουλειά. 
  
Οι φτωχογειτονιές της Β΄ Πειραιώς ψήφισαν δαγκωτό Δεξιά γιατί βλέπουν τις δουλειές που ανοίγουνε και καταλαβαίνουν ότι θα έλθουν λεφτά στο σπίτι. Σοβαρά λεφτά. Και ξέρουν ότι θα βρουν δουλειά.
Ξέρετε, στα ναυπηγεία, στο λιμάνι και στο Πέραμα δεν πάνε να δουλέψουν τα παιδιά, ούτε οι μπαμπάδες των Βορείων Προαστίων. Πάνε κάτι σκληροί τύποι που μασάνε σίδερα. Στην κυριολεξία. Μιλάω με γνώση του θέματος. Έχω δει με τα μάτια μου τα θεριά στην αμμοβολή και την οξυγονοκόλληση, έχω κατέβει «στου θανάτου τα καζάνια» με τη φλόγα να καίει όπως στη κόλαση. 
Όλοι αυτοί οι δουλευταράδες δεν πάσχουν από κανένα «σύνδρομο της Στοκχόλμης». Το βλέπουν και ξέρουν ότι μπορεί ο Πειραιάς να έχει σε λίγα χρόνια την πρώτη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη της Μεσογείου. Αντίθετα, από βαριά ψυχιατρικά σύνδρομα πάσχουν όσοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ξανανοίξουν τα Ναυπηγεία. Ναι, υπάρχουν και αυτοί. Υπάρχουν κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις που θέλουν τα Ναυπηγεία κλειστά. Μέχρι και ξύλο έπεσε την περασμένη εβδομάδα για να το πετύχουν. Εκεί χρειάζονται ψυχίατροι….   
Διαβαστε ακομα: