ΔΕΞΙΑ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 
Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά ο Σύριζα είναι αναντάμ παπαντάμ παλαιοκομματικό κόμμα. Παίζει με τη μπάλα εποχής εμφυλίου πολέμου. Το παιχνίδι του στηρίζεται στη φτηνή αντιπαλότητα. Εμείς είμαστε προοδευτικοί, η ΝΔ είναι οι συντηρητικοί. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι καλαμπούρι σκέτο. Ο μεν σύριζας σχίζει τα ρούχα του για να κάνει την περιβόητη αλλαγή, και η Ελλάδα πλέον αλλάζει με την κυβέρνηση της δεξιάς.
Το άλλο το κουφό. Ότι η ΝΔ έχει ακροδεξιές αντιλήψεις. Ο παλαιοκομματικός. Ο κολλημένος στο παρελθόν, στο πριν την μεταπολίτευση. Γιατί; Αν δεν έχεις να πεις κάτι σοβαρό και συγκεκριμένο που αληθινά σε ξεχωρίζει από το αντίπαλο κόμμα, το ρίχνεις στις παπαριές. Για να... διαφοροποιηθεί από την ΝΔ ο Τσίπρας την πάει τη δουλειά στο πουθενά. 

Από τη μια ο Τσίπρας ξεκάθαρα πλέον την κάνει γυριστή, όχι μόνο στα λόγια, από αριστερά το πάει... κεντροαριστερά, στην σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή στην αυθεντική ευρωπαϊκή δεξιά. Και από την άλλη εμφανίζεται ενάντια στη... δεξιά.

Το πιο σημαντικό. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ακροδεξιάς, που κακώς χαρακτηρίζεται ''ακροδεξιά'' είναι η δεξιά. Κακώς χαρακτηρίζεται ''ακροδεξιά'' η λεγόμενη ακροδεξιά διότι δεν έχει σχέση με τη δεξιά. Όπως πράγματι δεν έχει σχέση έχει η ακροαριστερά με την αριστερά της νομιμότητας και του κατεστημένου. ''Ίδια'' ιδεολογία, διαφορετικούς στόχους. Το ότι οι παραδοσιακοί και κομματικοί κομουνιστές καταδικάζουν σε κάθε ευκαιρία την ένοπλη και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, την αριστερά της τρομοκρατίας και τους αποκαλούν αριστεριστές, μάλλον τους ξεχωρίζει ιδεολογικά.

Λένε ακροδεξιό τον ''ακροδεξιό'' διότι είναι φασίστας, εθνικιστής, υπερπατριώτης. Συμπεριφορές και πρακτικές εντελώς ξένες με τον δεξιό, ο οποίος είναι υπεράνω πατρίδας, διότι το χρήμα και η ελεύθερη οικονομία δεν περιορίζονται πλέον σε μια χώρα. Τι σχέση και ποιο ενδιαφέρον με το πως δουλεύει η οικονομία να έχει ο ακροδεξιός, ο οποίος στηρίζει την πολιτική δράση εναντίον των μεταναστών, των gay και θαυμάζει τον Χίτλερ.

Διαβαστε ακομα:

ΧΟΝΤΡΟΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΡΑΣΟ ΤΟΥ 1821