ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΚΚΕ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

 

Γεγονός. Ο δεξιός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ποτέ δεν έβγαλε από το στόμα του κουβέντα κακή για την αριστερά. Κατά του ΚΚΕ. Ποτέ! Τι να κρύβει αυτό; Από την άλλη, το κόμμα, ένα είναι το κόμμα της αριστεράς, το ΚΚΕ ποτέ δεν κατηγόρησε για ο,τιδήποτε τον Μητσοτάκη. Ποτέ!

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια στιγμή ΚΚΕ και ΝΔ, δηλαδή τα δύο άκρα έφτιαξαν συγκυβέρνηση, το 1989. Η ΝΔ του Μητσοτάκη και ο Συνασπισμός, τότε υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΚΚΕ επί Φλωράκη. Μακαρίτες και οι δυο, πρόεδρος της ΝΔ και ο γραμματέας του ΚΚΕ (φώτο).

Η ιστορία κρατάει από παλιά. Τελειώνει ο πόλεμος, αποχωρούν από την πατρίδα οι Γερμανοί και επιτόπου πιάνουν δουλειά οι δύο πλευρές. Εμφύλιος πόλεμος. Δεξιοί εναντίον αριστερών. Αριστεροί ενάντια δεξιών. Η κατάρα του διχασμού δεν έφθασε στην Κρήτη.

Ένας απ’ αυτούς που είχαν συμβολή να μην ανοίξει μέτωπο ο εμφύλιος στο μεγάλο νησί ήταν ο αντιστασιακός στη γερμανική κατοχή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Γεγονός που δεν το ξέχασαν στο παράνομο και μετέπειτα νόμιμο ΚΚΕ. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που για χρόνια ανάμεσα στο μητσοτακέικο και στο ένα το κόμμα δεν βγήκαν τα σπαθιά από τα θηκάρια.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΠΟΤΕ... , ΠΟΤΕ!