ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 
Αδιάβαστοι. Τι άλλο να πεις για όσους φοβούνται ή προβλέπουν διάσπαση στον Σύριζα. Και βάζουν το αστείο ερώτημα τι θα κάνει ο... Κασσελάκης. 
Αριστερά σημαίνει διάσπαση. Να μην ανησυχούν, λοιπόν, για την... ενότητα του κόμματος. Τα πράγματα είναι απλά. Απλούστατα. Αν δεν διασπαστεί ο σύριζας τότε πανηγυρικά θα αποδείξει πΩς δεν είναι αριστερό κόμμα. Πως στο κόμμα δεν παίζουν αληθινοί αριστεροί. Είναι όλοι συμβιβασμένοι και φτιαγμένοι.
Πως αλλοιώς να το πούμε; Η αριστερά είναι ξένη με την ενότητα. Τι είναι αυτό; Ενώνεται με τον άλλον ο τυχοδιώκτης. Πάντα για το ατομικό του συμφέρον. Ο αριστερός είναι ιδεολόγος. Ιδεαλιστής. Τον καίει τον φουκαρά να προχωρήσει το απίθανο που κυκλοφορεί στην πολιτική του σκέψη. Όχι να βολευτεί. 
Με Τσίπρα το κόμμα άρχισε να παίρνει δεξιές στροφές. Ο άνθρωπος το παράκανε στις στροφές. Τόσο που σήμερα επί της ουσίας η ΝΔ είναι πιο αριστερό κόμμα από τον σύριζα. Και η επόμενη φάση, με Κασσελάκη μπροστινό, είναι να μπει σφήνα ο σύριζα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έ, όχι, μέχρι εκεί τρώνε τα αριστερά- όσα τους έχουνε απομείνει- λυσσακά τους όσοι νοσταλγούν την αριστεροσύνη τους συριζαίοι. Και είναι η μειοψηφία του κόμματος.
Διαβαστε ακομα:

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΑΠ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ