ΑΔΕΙΑ ΜΥΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 
Η μεγάλη χώρα δεν χρειάζεται μεγάλους πολιτικούς. Τους βαρβάτους όχι απλά δεν τους χρειάζεται, αλλά τους θεωρεί και επικίνδυνους, Η μεγάλη σε μέγεθος και επιρροή  χώρα δεν τους έχει ανάγκη. Η μεγάλη χώρα έχει τα κυβικά της καi πολιτικούς της μιας δραχμής. Λίγους. Ασήμαντους. Και δεν θα απασχολήσουν την Ιστορία. Πολιτικούς αξίας χρειάζεται η μικρή χώρα. Και ο κανόνας είναι ότι η μικρή χώρα μεγάλωσε, πήρε τα επάνω της, την αντιμετώπισαν διαφορετικά ως παίκτη, ως συμπαίκτη μόνο όταν στο τιμόνι της βρέθηκε πολιτικός βάρους.
Για κοπιάστε, να καλέσετε σε reality, τους πολιτικούς σήμερα στην Ελλάδα. Να τους μετρήσουμε. Να τους ζυγίσουμε. Έλα! Ο επόμενος, παρακαλώ. Και ποιος θα τους εκτιμήσει; Σοβαροί και ποιοτικοί κριτές, όχι τίποτα Μουζουράκηδες από το voice. Ο επόμενος, παρακαλώ.
Αρχηγός κόμματος ήταν η κυρία Φώφη Γεννηματά. Έκανε μεγάλη πολιτική καριέρα λόγω ονόματος. Του πατρός Γιώργου Γεννηματά (1939-1994), στελέχους επίλεκτου του λεγομένου ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Η κόρη Φώφη έγινε νομάρχισσα, υπουργίνα, μάλιστα σε διάφορες κυβερνήσεις. 
H κουβέντα, βέβαια, δεν αφορά την κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία πέθανε. Όχι, βέβαια. Μην προσωποποιήσουμε, και μη χαμηλώσουμε την κουβέντα. Απλά κάνουμε κάποιες σκέψεις με αφορμή την ημέρα θανάτου της Φώφης Γεννηματά στα 57 της, το 2021, σα σήμερα 25 Οκτωβρίου.   
Αυτά συμβαίνουν στην πολιτική. Άτομα ασήμαντα, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, χωρίς πτυχία και αναλαμβάνουν εξουσία. Διαχειρίζονται εκατομμύρια  Και λες τι τρέχει, ρε; Έχω να κάνω με κολοσσούς, με πολύ δυνατά μυαλά ή άδεια μύδια που αποκτούν εξουσία επειδή τους ψηφίζουν είτε άλλα άδεια μύδια, είτε άτομα αδιάφορα για την πολιτική.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ