ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΔΕΝ... ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

 

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει αλβανικά. Ούτε γουστάρει να μάθει αλβανικά, να τα μιλάει, να τα γράφει. Ναι μεν, οι Έλληνες εδώ και 600 χρόνια έχουν μ’ αυτούς, τους Αλβανούς, τα περισσότερα κολλητηλήκια, όμως… Φτάνει και περισσεύει αυτοί να κάνουν τον κόπο να μάθουν ελληνικά, όχι εμείς αλβανικά. Να μιλούσαν αγγλικά, γερμανικά, αλλάζει, να μαθαίναμε τη διάλεκτο τους.

Ο πρόλογος για το πανό στο παιχνίδι Παρτιζάν Τιράνων- Σκερντέμπεου (φώτο). Το σήκωσαν τα πρεζόνια που χαρτζηλικώνει ο αδελφός του πρωθυπουργού Έντυ Ράμα, του διευθυντή της Παρτιζάν. Το πανό αναφέρεται στο θέμα της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, το 2018, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου..

''Ένας Έλληνας νεκρός, Ένας μπάσταρδος λιγώτερο''. Αυτό διαβάζεις στο πανό. Ποιο είναι το φοβερό; Το ντροπιαστικό. Το ελληνικό. Στην Ελλάδα το πανό χαρακτηρίστηκε… προκλητικό. Αυτή είναι η ελληνική αρχικαραξεφτύλα. Ότι οι Αλβανοί προκαλούν. Και σκότωσαν τον λεβέντη μας και από πάνω είναι προκλητικοί. ΠΟΙΟΝ, όμως, προκαλούν οι Αλβανοί; ΠΟΙΟΥΣ προκαλούν; Τους Άγγλους. Τους Γερμανούς. Τους Σκοπιανούς. Τους Τούρκους. Τους Ιταλούς. ΠΟΙΟΥΣ;

Προκαλούν, λέει, τους Έλληνες. Μπα!!! Και οι Έλληνες κάνουν το κορόιδο. Ρε, τους μαλάκες τους Αλβανούς! Δεν τα καταφέρνουν να τους προκαλέσουν. Τους Έλληνες.

Σκοτώσανε εν ψυχρώ το παλληκάρι οι Αλβανοί και ο Τζανακόπουλος τι είπε;

- Δεν χρειάζεται επιθετικότητα!

Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού επικρατείας στην κυβέρνηση Σύριζα, του Τζανακόπουλου. Η επίσημη, δηλαδή, θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος ήταν «Δεν χρειάζεται επιθετικότητα» και απευθυνόταν στον... Έντυ Ράμα, τον Αλβανό πρωθυπουργό. Μ΄ άλλα λόγια είμαστε πολύ, όχι λίγο, για φτύσιμο.
«Ο Βορειοηπειρώτης ήταν τρελός» υποστήριξε ο Έντυ Ράμα, πρώτο πιστόλι μιας χώρας που περισσότερο μοιάζει με εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνοι, ο πατριώτης ήταν τρελός. «Δεν ήταν στα καλά του. Και αφού ήταν τρελός, τον καθαρίζουμε». Αυτό μας είπαν Ράμα και αλβανικές αρχές. Και ο άλλος, καμάρι της πολιτικής Ελλάδος είπε «Δεν χρειάζεται επιθετικότητα».

 

 

Ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από Αλβανούς ένστολους επειδή στο χωριό του σήκωσε την ελληνική σημαία. Και δεν την κατέβαζε! Στην Ελλάδα - σε γήπεδο κι όχι - Αλβανοί σχίζουν την ελληνική σημαία και δεν δολοφονείται κανένας.
Και η αντίδραση στην Ελλάδα ήταν... διαδηλώσεις. Αμάν πια! Κανείς δεν λέει να δίνεται απάντηση με βία. Μια στρατιωτική ή τρομοκρατική ενέργεια. Όχι, όμως, πεζοδρομιακού τύπου αντίδραση, σαν και τη συγκέντρωση… διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία των Αθηνών και το αλβανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Ο δολοφονηθείς Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι Έλληνας ήρωας. Σαν κι αυτούς του αλβανικού μετώπου τον Οκτώβριο του 1940. Οι δυο σφαίρες στο κορμί του Βοειοηπειρώτη αποτελούν πράξη εχθρική κατά της Ελλάδος. Κατά των Ελλήνων. Αντιληπτό το πώς αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις ο ισχυρός, δηλαδή η Ελλάδα, απέναντι στην πρόκληση του μικρότερου μεγέθους, της Αλβανίας.

Επαναλαμβάνω, όχι βία. Μια σειρά ''μέτρων'' μπαίνουν σε εφαρμογή προκειμένου να έρθει στα κυβικά του το κράτος- συμμορία, μετά το έγκλημα της. Διαδηλώσεις και συνθήματα στους τοίχους απλά φανερώνουν ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Ελλάδος, ανικανότητα της απαραίτητης επίδειξης ισχύος, αλλά και την άνευ αξίας… ευαισθησία κάποιων ''πολιτικοποιημένων'' συμπολιτών.

Οι Αλβανοί προκαλούνται, οι Έλληνες, οι σημερινοί Έλληνες, όχι. Στην πραγματικότητα ανέχονται Αλβανούς και Σέρβους, να καίνε την ελληνική σημαία στα γήπεδα, να βρίζουν συνθήματα αντεθνικά. Δεν είναι κακό να λέμε ποιοι είμαστε. Ανεκτικοί; Αδιάφοροι. Αδύναμοι. Μαλάκες. Διαλέγεις και παίρνεις.

Μην πούμε πώς μας βλέπουν οι Αλβανοί. Οι Σκοπιανοί. Άστο αυτό. Πονάει περισσότερο. Αυτό δεν λέγεται.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΨΥΧΑΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΙΕΣ ΑΡΒΥΛΕΣ