ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΕΝΤΥ;

 
Αναρωτιούνται οι μαλάκες όπου γης, όσοι το παίζουν και κοινωνιολόγοι, ιστορικοί και του κώλου τα ενιάμερα πολιτικοί αναλυτές. Ήταν θαυμαστής του Χίτλερ ο Τζων Κένεντυ, το… τολμηρό ερώτημα. Επειδή κάποια πράγματα έγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο ο Τζων Φίτζεραλντ Κένεντυ, JFK, 15 χρόνια πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε δημοπρασία πουλήθηκε στις 26 Απριλίου 2017 το 61 σελίδων προσωπικό τεφτέρι του 1945, μόλις είχε τελειώσει ο πόλεμος, του Τζων Φίτζερλαντ Κένεντυ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο πολεμικό ναυτικό της Αμερικής, κάπου στα νερά της Ιαπωνίας, και κάποια στιγμή έκανε ένα πέρασμα από την Γερμανία του Χίτλερ.

Γράφει, λοιπόν, στο ημερολόγιό του ο μετέπειτα σπουδαίος πρόεδρος των ΗΠΑ: «Ο Χίτλερ διέθετε εκείνη την ουσία που δημιουργεί θρύλους. Θα μισηθεί, αλλά θα εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ιστορίας. Έχει απέραντη φιλοδοξία για την χώρα του αλλά κι ένα μυστήριο για τον τρόπο που έζησε, στοιχεία που θα διατηρούνται στις επόμενες γενεές».

Λοιπόν; Πως τον κόβεις το Κένεντυ, ήταν πράγματι θαυμαστής του αρχικαθάρματος Χίτλερ, δικαιολογημένα του πιο μισητού τον περασμένο αιώνα; Όχι, βέβαια, ο Κένεντυ δεν ήταν θαυμαστής του ναζιστή με την έννοια που του προσάπτουν οι ηλίθιοι.

Ασφαλώς κι ήταν θαυμαστής του Χίτλερ ο Κένεντυ! Όπως ο κάθε σοβαρός εξουσιαστής. Έτσι και ο Αμερικάνος ζήλευε (!) το χάρισμα το ηγετικό του Χίτλερ.

Είναι ο της πλάκας όποιος βλέπει διαφορετικά τον Χίτλερ, και τον κάθε «δεξιό», «ακροδεξιό» δικτάτορα σε σύγκριση με τον «αριστερό» και «λαϊκό» Στάλιν και Κάστρο. Ένα πράγμα είναι όλοι. Εξουσιαστές. Στο φινάλε ποια είναι η διαφορά του καταραμένου Χίτλερ με τον δοξασμένο Κένεντυ που έγινε ευλογημένος επειδή δολοφονήθηκε. Ο μεν Γερμανός προκάλεσε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο δε άλλος, ο Κένεντυ, όπως κάθε αντιχιτλερικός πρόεδρος των ΗΠΑ, προκαλεί πολέμους εδώ κι εκεί σ’ όλο τον πλανήτη, όμως όχι τον… τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ