ΒΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΦΑΞΟΥΝ...

 
Ακούς από τους πολιτικούς, τα πιο υπεύθυνα υποτίθεται στόματα τις γνωστές μαλακίες. Ενδιαφερόμαστε για τη ζωή σου. Για το μέλλον σου. Για μια νέα αρχή. Να πω ποια εικόνα έρχεται στη σκέψη μου. Τα βόδια στη σειρά πριν τα σφάξουν.

Τα βόδια, αυτά τα πολύ ισχυρά σε φυσικές δυνάμεις ζώα, γνωρίζουν ποιο είναι το τέλος τους. Πως εκείνη τη στιγμή ήρθε το τέλος τους. Ότι δεν γλυτώνουν με τίποτα. Κι όμως, δεν αντιδρούν. Τα έχουν στήσει στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, πριν τα θανατώσουν.

Υψηλών κυβικών πράμα το βόδι. Αν έκανε την επανάσταση του λίγα λεπτά πριν χάσει το κεφάλι του στο σφαγείο, απ' όλους που ήντουσαν εκεί θα τους είχαν φύγει τα ψιλά και τα χοντρά. Δεν θα έμενε τίποτα όρθιο. Τα βόδια έτσι και σήκωναν κεφάλι θα είχαν αλλάξει τα κατσαπουτσάλευρα όλων των σφαγέων, των εργαζομένων.

Τα βόδια, όμως, στωικά, φιλοσοφημένα, σκέτα προβατάκια περιμένουν στη σειρά το αναπόφευκτο. Παρ' ό,τι, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, γνωρίζουν ότι θα δολοφονηθούν ομαδικά.

Το ίδιο και οι Εβραίοι στο Ολοκαύτωμα. Ίδια απουσία αντίδρασης. Εφ’ ενός ζυγού τους πήγαιναν οι χιτλερικοί και τους οδηγούσαν στα κρεματόρια. Και τα θύματα απόλυτα παθητική στάση. «Θα είχαμε πρόβλημα…» παραδέχθηκε ένα κάθαρμα του Γ΄ Ράιχ «…αν κάποιοι Εβραίοι, πριν τους εκτελέσουμε, ξεσήκωναν τους ομόφυλους τους».

 

Πόσους να σκοτώσουμε σήμερα;…, ας καθαρίσουμε μόνο διακόσους, έλεγαν στο κρεματόριο οι λίγοι, οι πολύ λίγοι Γερμανοί αξιωματικοί. «Ε, αφού θα στείλουμε 200, φθάνουν πέντε φρουροί, δεν χρειάζονται περισσότεροι, ζωντανά πτώματα είναι οι Εβραίοι, δεν κλωτσάνε…». Διακόσοι στη σούμα, άρα εκατό μια σειρά, οι άλλοι εκατό σε άλλη μια σειρά, όλοι εφ’ ενός ζυγού, όλοι κατ’ ευθείαν να πάνε να συναντήσουν τον Γιαχβέ.
Ο Έλληνας έβγαλε μια δεκαετία με... αντιμνημονιακές κυβερνήσεις. Φοβερό! Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας έφεραν από ένα μνημόνιο. Αν ήταν μνημονιακοί πρωθυπουργοί, αν κυβερνούσαν βόδια κι όχι πολίτες, θα υπέγραφαν στην καθησιά τους τουλάχιστον από επτά μνημόνια ο καθένας. Ποιος να αντιδρούσε σ' ένα άλλο ολοκαύτωμα, τα βόδια;
Διαβαστε ακομα:

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ...