ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΑΛΑ

 

Αυτό το πράμα, με τους επώνυμους που μετάνοιωσαν για τη ψήφο τους στον Σύριζα, δεν το καταλαβαίνω. Με τίποτα. Κάθε λίγο σκάει μύτη κάποιος, ηθοποιός, συγγραφέας, ζωγράφος, και δηλώνει δημοσίως τη μαλακία του να ψηφίσει Τσίπρα στις εκλογές. Αφορμή για κουβέντα το ότι ο γιος μιας και πολύ επώνυμης της έριξε πέντε στη μάπα γιατί το 'χε ρίξει στον Σύριζα.

Κατ' αρχήν. Έχεις να κάνεις με σκεπτόμενους και ώριμους ανθρώπους που μια ζωή κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Που σημαίνει ότι η σχέση τους μόνο τουριστική δεν είναι με την Ελλάδα. Ύστερα οι εν λόγω μετανοήσαντες έχουν κάποια φράγκα στην άκρη, δεν είναι λυγούρια, δεν είναι της απελπισίας. Όπως κάποιοι φουκαράδες που στην απόγνωση τους, δικαιολογούνται να μασήσουν τον όποιον παραμύθη πολιτικό, δεξιό, αριστερό.

Το παιχνίδι είναι σκέτος μονόλογος, όπου να' ναι η ομάδα η ομάδα θα το φάει το γκολάκι. Δεν το βλέπεις ότι η ήττα είναι στο δρόμο, ότι έρχεται. Μα, είναι δυνατόν σοβαρός και ισορροπημένος άνθρωπος να λάβει υπ' όψιν ό,τι κι αν λέει ο Μητσοτάκης; Δέχομαι να ψηφίσει κάποιος τη ΝΔ γιατί συχάθηκε τον Τσίπρα. Αυτό, ναι. Να μη δέχεται να τον δουλεύει τόσο χοντρά ο συριζαίος, κι από αντίδραση να ψηφίσει ΝΔ. Αυτό το καταλαβαίνω. Όχι, όμως, πως θα προτιμήσει
Μητσοτάκη γιατί... συμφωνεί σ' όσα αυτός... δεσμεύεται. Και μετά να βγαίνει να μας ζαλίζει τον έρωτα πως ο πρόεδρος της ΝΔ μας διέψευσε. μας απογοήτευσε.
Όσοι θεωρούν πως έκαναν λάθος ψηφίζοντας Σύριζα, είναι για δυο λόγους απαράδεκτοι. Πρώτον, γιατί κατάπιαν αμάσητες τις μπούρδες του Τσίπρα. Και, δεύτερον, γιατί διαφημίζουν πόσο κορόιδα είναι. Πόσο εύκολα εξαπατήθηκαν από τον... Τσίπρα.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, Η ΕΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ