ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ

 
Είναι απατεώνας όποιος λέει ότι είναι κεντροαριστερός, κι εδώ κανονικά τελειώνει η κουβέντα. Επειδή πίσω από μία λέξη, πίσω από μία ταμπέλα κρύβει την ανυπαρξία του. Είναι ανύπαρκτος, άδειος, κενός, δεν βρίσκεται απλά σε θολότητα, σε σύγχυση.

Δεν υπάρχει κεντροαριστερός. Ούτε καν κατασκεύασμα πρόκειται. Κι όμως! Γίνεται πόλεμος, έχει βαρέσει συναγερμός σε κόμματα και… προσωπικότητες της πολιτικής ζωής για να μονοπωλήσουν τούτη την απάτη, της κεντροαριστεράς. Ότι εμείς είμαστε η κεντροαριστερά. Εμείς απευθυνόμαστε στους κεντροαριστερούς.

Αν ρωτήσεις τον παπάρα κεντροαριστερό γιατί είναι κεντροαριστερός θα πει τα ίδια που θα ακούσεις από τον παπάρα κεντροδεξιό. Κι αν ρωτήσεις δύο παπάρες κεντροαριστερούς ή κεντροδεξιους γιατί είσαστε με την κεντροαριστερά ή την κεντροδεξιά, θα εισπράξεις… διαφορετική παπαρολογία. 

Κι όμως! Κάνουν παιχνίδι με την… κεντροαριστερά. Δήθεν αριστεροί προχωρούν σε… άνοιγμα, στην κεντροαριστερά. Κεντρώοι, άλλη ανύπαρκτη ιστορία, επιθυμούν να συνεργαστούν με… αριστερούς. Κι όλα αυτά, γιατί Όχι, βέβαια, για να μας πουν ποιοι είναι, τι μπορούν να προσφέρουν, αλλά να πάρουν πελατεία από αριστερά και από το κέντρο, ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά.

Διαβαστε ακομα:

Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ