ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΦΟΡΑΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ... ΑΛΛΑΓΗ

 
Το πιο συνηθισμένο, το απόλυτα μεταχειρισμένο απ' όλους σύνθημα. Η Αλλαγή. Τέρμα και τελείωσε, από την επομένη κιόλας των εκλογών θα γίνει αλλαγή. Θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα γυρίσουμε σελίδα. Θα πάμε σ' άλλη εποχή. Θα αρχίσει η αλλαγή. Τέτοιες μαλακίες.

Όμως! Ποτέ στην Ιστορία δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, κυβέρνηση εκλεγμένη να προχώρησε στην αλλαγή. Στις αλλαγές. Σε δομικές αλλαγές. Σε ουσιαστικές αλλαγές. Ποτέ. Προεκλογικά πάντα θα σαλιαρίζουν για ένα... άλλο Αύριο, αλλά ποτέ των ποτών δεν θα υπάρξει ούτε καν υποψία για κάτι... διαφορετικό.

Το σύστημα, το κατεστημένο, το καθεστώς, όπως θες να το πεις, αισθάνεται πιο ασφαλές μόνον αν γίνουν εκλογές. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αρκεί να γίνονται εκλογές. Τίποτα δεν θα ανατραπεί, αρκεί να γίνουν εκλογές. Ακόμα κι αν ο κόσμος εκλέξει τον πιο επαναστάτη, τον πιο ριζοσπάστη, τον πιο ακραίο, τον πιο αντικαθεστωτικό. Γιατί;

Οι εκλογές με κάλπη, γένους θηλυκό, είναι η μεγάλη, η πιο ισχυρή προστασία. Γι' αυτό. Με τις εκλογές τα πράγματα παραμένουν όπως έχουν. Γιατί; Επειδή ψηφίζουν οι πάντες, όχι μόνο οι πολύ λίγοι, εκείνοι που πράγματι θέλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Οι πολιτικοί, άλλωστε, παρλάρουν και υπόσχονται να αφήσουν πίσω το παλιό, το Χθες, αλλά γνωρίζουν καλά, πολύ καλά ότι οι ίδιοι είναι νάνοι, ανίκανοι να σηκώσουν την ευθύνη της αληθινής αλλαγής, της σαρωτικής αλλαγής, που στο φινάλε φοβίζει τον κοσμάκη. Χαίρετε.

Διαβαστε ακομα:

ΡΟΖ ΣΛΙΠΑΚΙ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΑΚΙ