ΚΡΕΜΕΣ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ

 

Η Μονή Παντελεήμονος είναι η ρωσική στο Άγιον Όρος. Ο Πούτιν έχει δώσει του κόσμου τα ρούβλια γι' αυτό το μοναστήρι, που ήταν εγκαταλελειμμένο και χρειαζόταν κατασκευαστική αναβάθμιση. Με τη Μονή Παντελεήμονος, όμως, ο Ρώσος πρόεδρος έχει χάσει το παιχνίδι. Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Ρωσία του νεοτσάρου Πούτιν, έχασε και το ρωσικό μοναστήρι, που ελέγχεται πλέον από τους Ουκρανούς μοναχούς. Οι Ρώσοι καλόγεροι είναι πια μειοψηφία.

Τι δουλειά έχει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος και έχει ανοίξει ανοιχτά και χοντρά νταραβέρια. Αφεντικό έγινε στην Ρωσία και από την πρώτη στιγμή ο γάτος ο Πούτιν στην ατζέντα της πολιτικής του έβαλε το παραμύθι της θρησκείας. Για να κερδίσει τον κόσμο ο πρώην υπηρέτης του κομουνιστικού καθεστώτος που για δεκαετίες στεκόταν εχθρικά στο παπαδαριό. Αφού, λοιπόν, ο κόσμος γούσταρε να επανέλθει στις εκκλησίες μετά τη μεγάλη αλλαγή και στην άλλοτε Σοβιετική Ένωση, ο Πούτιν άρχισε τα νιτερέσα με το Άγιον Όρος. Να δείξει στην πράξη, όχι μόνον συμβολικά, ότι και ο ίδιος είναι θεούσα, και ότι ο καθένας Ρώσος είναι ελεύθερος πια για τις θρησκευτικές του ανάγκες.

Με τον Εφραίμ, τον πρώην έγκλειστο του Κορυδαλλού ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου άρχισε τα κολλητηλήκια ο Πούτιν. Γιατί μ' αυτόν ειδικά; Επειδή ο Κύπριος Εφραίμ παίζει μπάλα με τα εγκόσμια γενικώς, δεν είναι τόσο δογματικός του μοναχισμού, τόσο εσωστρεφής όσο άλλοι ηγούμενοι.

Σήμερα για την ανώτερη τάξη της Ρωσίας, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κοινωνικούς παράγοντες είναι «τίτλος τιμής» να έχουν περάσει από το Βατοπαίδιο! Να έχουν φιλοξενηθεί στη μονή του Εφραίμ. Από την άλλη, το Βατοπέδιο μεγάλωσε τον κύκλο εργασιών του σε επίπεδο επιχειρηματικό με εξαγωγές στη Ρωσία. Χρυσές δουλειές κάνει η Ιερή Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου με τα προϊόντα που παράγει και στέλνει στη ρωσική αγορά. Κρασιά, τσάγια, καλλυντικά, βότανα. Όλα τα βατοπεδινά προϊόντα είναι οικολογικά. Στο Άγιον Όρος απαγορεύονται λιπάσματα κ.α. χημικές ουσίες του εμπορίου για την γεωργία, τα ανθοκήπια, την καλλιέργεια λουλουδιών κ.α.

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΥΓΑ ΤΣΕ ΤΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ