ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

 
Στις 7:58 το πρωί, σα σήμερα 22 Μαρτίου, το  2016, εξερράγη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών η πρώτη βόμβα. Το κακό έγινε στον έλεγχο των εισιτηρίων. Εννιά δευτερόλεπτα αργότερα έγινε η δεύτερη έκρηξη, πάλι στον έλεγχο των εισιτηρίων, σε διαφορετικό στο σημείο.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες ήταν αδέλφια. Ο ένας στο αεροδρόμιο, ο άλλος στο σταθμό του μετρό. Σύνηθες, συνηθέστατο φαινόμενο στις τρομοκρατικές οργανώσεις να υπάρχουν αδέλφια. Ξαδέλφια. Όσο γίνεται πιο κοντινοί συγγενείς.

Το ίδιο και στην δική μας ''17 Νοέμβρη''. Από τα 20, 30 μέλη της περισσότερα από τα μισά ήταν συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού. Οι αδελφοί Ξηροί, οι Σερίφηδες. Και σημειώνουμε ακόμα ότι κάποια μέλη της συμμορίας προέρχονται από την ίδια περιοχή της Ελλάδος.

Η συμμορία, την λες και οργάνωση, για να κάνει τη δουλειά της, να κτυπήσει ένα δυνατό στόχο, χρειάζεται τουλάχιστον δέκα άτομα. Αν είναι δυνατόν και οι δέκα να είναι αδέλφια, τόσο το καλύτερο. Επειδή το ίδιο αίμα είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια στις απαιτήσεις της συνωμοσίας. Ποιος θα καρφώσει τον αδελφό του; Ποιος δεν θα τηρήσει τα μέτρα μυστικότητας όταν εκτός από τον ίδιον κινδυνεύει όχι απλά ο συμμορίτης με την ίδια ιδεολογία, αλλά ο αδελφός του, ο ξάδελφός του.

Συγγενείς ήταν και οι καμικάζι που είχαν κτυπήσει στο Παρίσι πέντε μήνες πριν και προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων. Και οι τρομοκράτες των Βρυξελλών συγγενείς, αδέλφια, και βέβαια μουσουλμάνο. 
Διαβαστε ακομα: