ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι Τούρκοι καταρρίπτουν ένα συριακό mig και ψάξε βρες αν το πολεμικό αεροσκάφος είχε μπει ή όχι στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Στο έργο δεν παίζει το είναι ή δεν είναι πέναλτυ. Είναι ότι στην ανάβω, κι αυτό συμβαίνει διότι θαρρώ πως πέρασες τα εναέρια χωράφια μου, αλλά διότι έχω τον τσαμπουκά του ισχυρώτερου. Ίσως και το άλλο. Ψάχνω την αφορμή να μπλέξουμε τα μπούτια μας και άμα σε παίρνει, κυρία Συρία, κάνε την αντικίνησή σου. Εδώ είμαι.

Στην Κριμαία; Μόνον για το καφενείο είναι η κουβέντα στο ποιος έχει δίκαιο. Η Ρωσία ή η Ουκρανία. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ. Η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από την Συρία, όπως κάποιος άλλος είναι πιο δυνατός από την Τουρκία. Ο οποίος άλλος θα κινηθεί κι αυτός ανάλογα με τα συμφέροντα του, με τις επιδιώξεις του. Όχι σύμφωνα με το... δίκαιο.
Η Ελλάδα δεν έριξε κανένα τούρκικο αεροπλάνο απ' αυτά που μπαίνουν στον εναέριο χώρο της. Το ίδιο και η Τουρκία δεν τολμάει να ρίξει κανένα δικό μας, απ' αυτά που γράφουν κανονικά τον πολεμικό τροχονόμο στα σύννεφα και παραβιάζουν τον συμμαχικό εναέριο χώρο. 
Το ξέρεις. Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι. Εβδομήντα χρόνια μέλη του ΝΑΤΟ. Κι όμως η μόνη απειλή της Ελλάδας είναι, ήταν και θα είναι η Τουρκία. Αυτό ισχύει είτε είμασταν 400 χρόνια κάτω από το γιαταγάνι του Οθωμανού, είτε δεν υπάρχει στο παρελθόν κανένα πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα μας.
Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ