ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ

 
Εμπορεύονται το ''προϊόν Σκάνδαλο''. Ο καθένας, από τον τελευταίο λούστρο μέχρι τον πρωθυπουργό, έχει χώρο στο γήπεδο χωρίς κόστος, χωρίς να δίνει λογαριασμό να παίζει στο έργο Σκάνδαλο.

 

Παντού γίνονται οικονομικά σκάνδαλα. Τα είπαμε αυτά. Μόνον, όμως, στις εντελώς της πλάκας κοινωνίες, όπως στην Ελλάδα, το έχουν τόσο εύκολο, μα τόσο εύκολο να αμολύσουν καταγγελίες μόνον και μόνον για τις εντυπώσεις. Και στα παπάρια τους αν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, αν δεν την πληρώσουν οι ένοχοι. Στο φινάλε έχουν τη σιγουριά πως δεν θα τους ακουμπήσει η δικαιοσύνη.

Της πουτάνας γίνεται στην Αμερική. Κατ’ ευθείαν στο κάγκελο τους χώνουνε. Τρομακτικών μεγεθών εταιρείες γίνονται τσακωτές και την πληρώνουν κανονικότατα. Εντάξει, παίζει η διαφθορά και στην πολιτική, και στην δικαιοσύνη, και στην αστυνομία, όμως παίζει και ο νόμος. Δεν κρατιέται αλλοιώς το πράμα. Αν δεν μπουν στην φυλακή, στο κάγκελο που λέμε, και οι μεγάλοι, και οι δυνατοί, τότε ως χώρα δύναμης και αληθινής εξουσίας μπαίνεις στη φάση της μπουρδελοποίησης χωρίς επιστροφή.

 

Είχε πλάκα τις προάλλες που τους πήγαιναν εν πομπή στην φυλακή πατέρα και τρεις γιους, γραβατωμένους και με τις χειροπέδες. Έλληνες των ΗΠΑ ήταν που τους μπουζουριάσανε για φοροκλοπή. Πολύ μεγάλη εταιρεία είχαν, με προσβάσεις στο σύστημα οι εν λόγω Ελληνοαμερικάνοι, όμως κατ’ ευθείαν στην μπουζού τους έστειλαν. Αν ήταν στην Ελλάδα μπορεί να έβγαιναν και από επάνω, όχι μόνο να καθάριζαν, δηλαδή.

Δεν γίνεται, ρε. Δεν γίνεται να περιοριστεί στο νόμιμο κέρδος ένας καρχαρίας. Άγριο θηρίο είναι. Σκυλόψαρο, όχι γατόψαρο και ποντικόψαρο. Ορμάει. Από δέκα χιλιόμετρα μακριά μυρίζει το αίμα. Πώς να γλυτώσεις; Και ο μεγαλοκαρχαρίας επιχειρηματίας δεν είναι μαλάκας να συμμαχήσει μ’ άλλους καρχαρίες και να κυκλοφορεί παρεάτος μ' άλλους στο κυνήγι. Ούτε θα καταδεχτεί, όρκα αυτός, δολοφόνος φάλαινα, να συνεργαστεί με τον ροφό και τη συναγρίδα. Ο χοντρόμπίζνεσμαν, αντίθετα, θα παίξει το σπορ της διαπλοκής και με τον πολιτικό, και με το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, και με μια «οικογένεια» της εκδοτικής μαφίας που κι αυτή είναι απαραίτητη και χρήσιμη.

Πρώτη φίρμα το Σκάνδαλο και την προσεχή διετία. Μέχρι τις εκλογές, δηλαδή, που θα φουντώσει κάργα. Και δεν αποκλείεται να γίνει το απίθανο. Αυτό που ουδείς, ούτε και ο πιο φανατίλα πασόκος το περίμενε. Πρωθυπουργός ο Γιωργάκης. Μέχρι που θα το δούμε κι αυτό. Ο πιο αντιεμπορικός, ο πιο αντιεπικοινωνιακός αρχηγός κόμματος, αυτός που διώχνει κόσμο από το μαγαζί, μήπως πάρει τις εκλογές και ουδείς θα πει ότι έγινε έκπληξη. Γιατί;

Με το Σκάνδαλο έπαιξε πολύ δυνατά ο Κώστας Καραμανλής σαν αντιπολίτευση μέχρι το 2004. Το Σκάνδαλο και από κοντά η Διαπλοκή κυριαρχούσε στον «πολιτικό» λόγο του Καραμανλή. Παρέα με την Ακρίβεια και την Ανεργία. Αυτά τα τρία ήταν. Διαπλοκή – Ανεργία – Ακρίβεια η τριπλέτα στην ατζέντα Καραμανλή που τον έσπρωξαν στο Μαξίμου. Τζίφος και στα τρία. Ούτε έπεσε η ακρίβεια, ούτε μειώθηκε η ανεργία, ούτε γέμισε ο Κορυδαλλός από απατεώνες πασόκους. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.

…Και το σκορ γράφει σταθερά υπέρ Γιωργάκη. Αυτό γίνεται. Όταν η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει έργο τότε ωφελείται η αντιπολίτευση. Τίποτα δεν κάνει ο Γιωργάκης, παραμένει λιπόθυμος, κι όμως γεμίζει το σακούλι του. Για σκάνδαλα και διαπλοκή κατηγορούνται πλέον νεοδημοκράτες. Και ένα ΠΑΣΟΚ εν διαλύσει, μ’ έναν αρχηγό το πτώμα των πτωμάτων, πριν περάσουν καν δυο χρόνια από τις εκλογές, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Φοβερά πράγματα. Μήπως θα πούμε ''Όχι τόσο εύκολα'' να πάρει τις εκλογές ο γιος του Αντρέα.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ, ΑΛΒΑΝΕ