ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 
'Ήταν να μη ξεκινήσει ο πόλεμος Μαρινάκη - Μητσοτάκη. Βάζω μπροστά το όνομα του εφοπλιστή και εκδότη και καναλάρχη, γενικά και μ' άλλα ατού, διότι υποτίθεται πως πρώτος αυτός σήκωσε το χέρι στον πρωθυπουργό. Παραμύθια. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που ήθελε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον συγκεκριμένο Μαρινάκη. Και σχεδόν χωρίς να δείξει ότι εκείνος τον προκάλεσε, τον οδήγησε σε αντιπαράθεση με την... ευθύνη του Μαρινάκη.
Ιστορικά ο Μητσοτάκης είναι στα πολύ επάνω του. Παίζει χωρίς κομματικό αντίπαλο, επί της ουσίας. Κι αυτή κρίνει είναι μοναδική στιγμή να ξεκόψει από τον ενοχλητικό και απαιτητικό Μαρινάκη. Με μια κουβέντα ο πρωθυπουργός το θέτει - και στους συνεργάτες του - και βέβαια στον ίδιον τον αντίπαλο του κάπως έτσι: 
- Μαρινάκη, εσένα και  τα παπόρια σου, τα μμε σου και την ομαδαρά σου, σε γράφω κανονικά. Δεν σε ξέρω, δεν σε θέλω, μου κάνεις ζημιά να ξέρουν η πιάτσα και η Ευρώπη πως οι δυο μας είχαμε ένα άλφα ή βήτα νταραβέρι.  
Θα κερδίσει ο Μαρινάκης; Εντυπώσεις ή ό,τι άλλο διεκδικεί και θαρρεί δικαιούται; Θα ανατραπεί ο Μητσοτάκης, αν πράγματι αυτό επιδιώκει ο εφοπλιστής; Και σε ποιο βαθμό θα ενεργοποποιηθούν άλλες πολιτικές ή όχι δυνάμεις σε βάρος του κυβερνήτη της χώρας; 
Ένα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει το Πίσω! Είπαμε. Ήταν να μη ξεκινήσει ο πόλεμος Μαρινάκη - Μητσοτάκη. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ