ΜΟΝΟΦΑΓΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

 
Ο κόσμος δεν είναι με την κυβέρνηση, στο έτσι και στο αλλοιώς. Ούτε υπέρ είναι, ούτε κατά.  Άσε τι λένε τα γκάλοπ, άσε και τι βγάζει η κάλπη. Ακόμα και πλειοψηφία να δώσει στο πρώτο κόμμα, περισσότερο από 50%, πάλι ο κόσμος θα είναι εναντίον της κυβέρνησης. Έτσι είναι.
Και η εθνική ομάδα, δεν είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο και η κυβέρνηση, αέρα πατέρα είναι γενικού ενδιαφέροντος.  Δική σου είναι η κυβέρνηση. Εσύ την εκλέγεις, όμως.... Ο κόσμος έχει πάντα αντιπαλότητα με την κυβέρνηση. Και στην κόντρα με την εθνική ομάδα όταν αυτή δεν κερδίζει; Πέφτουν τα “ου ου ου...” του αιώνα. Κερδίζουν οι διεθνείς, μπράβο στην εθνική ομάδα; Είμαστε με τους παίκτες. Δεν πάνε καλά οι κωλοπαιδαράδες; Μούντζες στους διεθνείς. 
Λέμε για την κυβέρνηση. Εθνική η κυβέρνηση, όμως κακοχρονονάχει όταν βάζει φόρους και μας αφήνει νηστικούς. Άρα; Να πούμε τις αιώνιες αλήθειες. Ο κόσμος είναι με τον εαυτό του. Πολύ καλό αυτό να ενδιαφέρεται κάποιος για το συμφέρον του, αλλά να γνωρίζει ποιο είναι αυτό και να το κατοχυρώνει.

Άλλη αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει να εκλέγει πολιτικούς ικανούς και έντιμους. Άλλη αλήθεια αυτή, και άσε τις παπαριές που νοστιμεύουν τη γλαρόσουπα, πως ο κόσμος είναι του παίρνω κι αν είναι δυνατόν όχι και του δίνω. Να, γιατί την φτύνει την εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου αν δεν του χαρίζει νίκες, αν δεν τον κάνει να αισθάνεται νικητής, σπουδαίος.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ