ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΗ 68

 
Παρασκευή 10 Μαϊου, το 1968, ξέσπασε στο Παρίσι ο χιλιοτραγουδισμένος ''Μάης '68''. Είναι το γεγονός που περισσότερο από κάθε άλλο υμνήθηκε στη μεταπολεμική Ευρώπη. Αυτό, λοιπόν, που έγινε 56 χρόνια πίσω ο αποδυτηριάκιας θα το ξεβρακώσει. Σε τρία συνεχόμενα σεντόνια, το πρώτο σήμερα, τα άλλα δυο αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή.

Φοιτητές, μαθητές ακόμα, μαζί και οι καθηγητές, πανεπιστημίων και λυκείων, από κοντά και εργάτες, στη σούμα όλοι 50.000 διαδηλωτές, από ένα προκαθορισμένο σημείο κατευθύνονται προς τις φυλακές της Santé. Κυρίαρχο σύνθημα «Αφήστε ελεύθερους τους συντρόφους μας». Ο επαναστατικός πυρετός στις σούπερ καύλες.

Μιλάμε για τον Μάη ’68. Μιλάμε για το 1968, τη χρονιά που, όπως λέγεται, άλλαξε πολλά σ' όλο τον κόσμο. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, μουσικά, σεξουαλικά, ενδυματολογικά. Και για το πόσο επηρέασαν αποφασιστικά την καθημερινότητα μας κάποια σημαδιακά γεγονότα δεν έχουν σταματημό η πάρλα....

Σεντονάτος αποδυτηριακιάς, λοιπόν. Στις 12 το μεσημέρι θα σηκωθεί σήμερα το σεντόνι με τίτλο ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΗΣ ΤΟΥ 1968.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΔΟΛΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ... ''ΛΑΘΟΣ''