ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ

 
Τι έπαθε ξαφνικά ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ; Καλεί, σχεδόν παρακαλεί τον κοσμάκη να ψηφίσει ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Πάει, χάλασε και η κανονική αριστερά. Να το παραδεχθούμε.
Υποτίθεται πως το ΚΚΕ παίζει καθαρά, όχι κωλομπαρίστικα. Και γι' αυτό παραμένει σταθερά στη γωνία. Με ποσοστά μονοψήφια. Δεν είναι Σύριζα που το παίζει αριστερά και από τη μια στιγμή στην άλλη εμφανίζεται σαν... κεντροαριστερά. 
Ο Κουτσούμπας είναι ΚΚΕ, άρα δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη. Το πρώτο, λοιπόν, είναι γιατί κατεβαίνει στις εκλογές της ευρωπαϊκής βουλής; Το δεύτερο είναι τι να τους κάνει τους ψηφοφόρους που δεν είναι κομουνιστές. Να μας ψηφίσετε, ζητάει ο γραμματέας. ας μην είσαστε αριστεροί, ας μην είσαστε και κομουνιστές..
Ρε, πλάκα κάνουμε; Έστω ότι η κάλπη βγάζει 8 με 9, ίσως και 13 με 14% ΚΚΕ. Ένα ποσοστό διπλάσιο και τριπλάσιο του ΚΚΕ από τη δική του δύναμη. Τι σημαίνει αυτό; Θα μας πουλήσει μούρη το κόμμα με ψηφοφόρους άσχετους. Ή θα γίνει το απίστευτο, το αδύνατο. Δηλαδή; Να πάει πάσο το ΚΚΕ με τους άσχετους που θα το ψηφίσουν.
Διαβαστε ακομα:

ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΗΣ ΤΟΥ 1968