ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΨΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ

 

Έχω γράψει για την κυρία Τζάνετ Γέλεν, την αξιοσέβαστη Αμερικανίδα οικονομολόγο, ακαδημαϊκό και υπουργό οικονομικών του  προέδρου Μπάιντεν. Από Νο1 σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον σε οικονομικά θέματα την είχε διορίσει ο Μπάρακ Ομπάμα πρόεδρο στην κεντρική τράπεζα της πλανηταρχίας. Ποιο είναι το θέμα. Ρώτησαν την 78χρονη Janet Yellen, που μοιάζει περισσότερο με νοικοκυρά, ενώ είναι η κορυφή στον τομέα της, ''Θεωρείτε ότι ο  Τραμπ κατανοεί κάτι συγκεκριμένο όταν αναφέρεται σε μακροοικονομική πολιτική;''. Η απάντηση της γιαγιάς ήταν αρνητική.

Ρε, μήπως αυτό το νούμερο ο Ντόναλντ Τραμπ, ίδιας ηλικίας με την Τζάνετ Γιέλεν, αν ξαναβγεί αποδειχθεί ο μεγαλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μιλάμε σοβαρά, δεν κάνουμε πλάκα. Μήπως ο βαψομαλλιάς ξαναβγεί, μάλιστα θριαμβευτικά, και άσε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κι όλο το Χόλυγουντ να τον βρίζει. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Ο Τραμπ, νούμερο, γραφικός, επιθεωρησιακός, γαμίκουλας, ό,τι του προσάπτουν, ήταν επιχειρηματίας. Και σκέπτεται όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Και βάζει φρένο τόσο στους πρόσφυγες, αλλά και κωλοδάκτυλο στις αμερικάνικες πολυεθνικές που την έκαναν στην Κίνα και χάνει money το αμερικάνικο δημόσιο.

Κανένας άλλος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει κτυπηθεί όσο ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα κα άσε στην άκρη αν δικαιολογημένα ή όχι τον πυροβολάνε με αποκαλύψεις, με ειρωνείες, με σκάνδαλα. Η εφημερίδα Washington Post στους πρώτους 27 μήνες της θητείας του ξανθομπάμπουρα Τραμπ είχε μετρήσει 10.000 ψέματα. Ότι έκανε ρεκόρ ψεύδους στις δημόσιες δηλώσεις του. Ποια είναι η πλάκα; Να ξαναεκλεγεί πρέζιτεντ. Για να επιβεβαιωθεί μια φορά ακόμα ότι δεν παίζουν τα ''ορθολογικά'' κριτήρια στις εκλογές.

Ο κόσμος ψηφίζει και τον διπλωματούχο απατεώνα. Τον αποδεδειγμένα ανίκανο. Τον συστηματικό αρχιψευταρά. Όταν περνάει καλά. Όταν φοβάται την εντιμότητα άλλου πολιτικού.

Ρέκορντμαν ψεύτης ο Ντόναλντ Τραμπ, γεννημένος το 1946, σα σήμερα 14 Ιουνίου. Τον καταμέτρησαν με κομπιουτεράκι. Λες και είναι Έλληνας πρωθυπουργός. Και λοιπόν; Ποιος ασχολείται με τα... ψέματα; Πράκτορα του Πούτιν τον έχουν πει, όλο τον απειλούν να δημοσιεύσουν κομπίνες οικονομικές όταν ήταν επιχειρηματίας, πριν γίνει πρόεδρος. Δεν γνωρίζει κανένα σεβασμό από τους αντιπάλους του, αλλά και τους ρεπουμπλικανούς.

Θα δούμε τι θα βγάλει η κάλπη. Εκεί θα κριθεί ο λαός, όχι ο Τραμπ, ούτε οι πόρνες που ξεβράκωνε και έχουν επιστρατευτεί κι αυτές να μιλήσουν για την ηθική του.
Διαβαστε ακομα: