ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

 

Βάζει τη μπόμπα ο τρομοκράτης, ανατινάζει ένα κτήριο, και έρχεται μετά και αμολάει το παραμύθι του: ''Εμείς, η οργάνωση 17 Νοέμβρη το κάναμε στο όνομα του λαού...''. Και βγαίνουν οι μαλάκες των ΜΜΕ και κάνουν κι αυτοί την πλάκα τους: ''Η 17 Νοέμβρη ανέλαβε την ευθύνη....''.

Καμιά ευθύνη δεν ανέλαβε καμιά 17 Νοέμβρη ή 37 Σεπτέμβρη, κύριοι μαλάκες. Ρεκλάμα έκανε η 17 Νοέμβρη ή 47 Οκτώβρη με το τρομοκρατικό της κτύπημα. Αναλαμβάνω ευθύνη σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στις αρχές και αποδέχομαι την όποια ποινή της δικαιοσύνης, δηλαδή το κόστος του επαναστατικού τσαμπουκά μου.

Ο Τσίπρας, λες κι είναι κληρονομικός αρχηγός κράτους στην Βόρεια Κορέα, είχε πει ''Αναλαμβάνω την ευθύνη για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές... ''.Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Μια μπαρούφα πέταξε ο άνθρωπος.

Η Ελλάδα υποτίθεται είναι δημοκρατικό κράτος, όχι ολοκληρωτικό καθεστώς. Ο πρωθυπουργός δεν διορίζει, άρα δεν έχει προσωπική ευθύνη των κρατικών υπαλλήλων, των αρμοδίων κατά τομέα υπευθύνων. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι μόνον εάν ως δικτάτωρ είχε αποφασίσει να διορίσει π.χ. τον αρχηγό της πυροσβεστικής και του υπέδειξε να δράσει έτσι κι όχι αλλοιώς.

Σκέτη παπαριά είναι η βαρβάτη μπαλκονάτη ατάκα του κάθε πρωθυπουργού ''Αναλαμβάνω την ευθύνη...''. Και τι έγινε, δηλαδή, που την ανέλαβε; Πληρώνει κάτι, πόσο και σε ποιον, σε ποιους; Η μαγκιά του θα ήταν να πει ''Δεν έχω καμιά ευθύνη''.
Μάτι, 2018, σα σήμερα 23 Ιουλίου. Περισσότεροι από εκατό νεκροί. Μα, πως τα γράφουν έτσι αβασάνιστα! Ότι οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να καθίσουν στο σκαμνί και… πολιτικά πρόσωπα. Πρωθυπουργό, υπουργούς και παρατρεχάμενους τους. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κι αν ξέρουν, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος της όποιας κυβέρνησης, γράφουν αυτά τα περίεργα περί ποινικής ευθύνης. Ποια είναι η αλήθεια;

Έχουν… λάθος πληροφόρηση όσοι βιάζονται να δικάσουν, για παραλείψεις, παλινωδίες και ό,τι άλλο, τους αρμόδιους κυβερνητικούς. Εγώ ως τζογαδόρος δίνω την πιο σωστή πρόβλεψη. Το πιο μεγάλο στάνταρ. Όλοι θα καθαρίσουν. Κανένας δεν θα πληρώσει την όποια κατηγορία για τέλεση κακουργηματικών πράξεων!

Ποιοι νεκροί; Άντε να την πληρώσουν κάποιοι της περιφέρειας, κάποιοι από τους δήμους, από την αστυνομία, την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία. Κανένας υπουργός, υφυπουργός, γραμματέας υπουργείου, γενικά κανένα κομματικό στέλεχος. Αυτά δεν γίνονται στις δημοκρατίες.

Έτσι και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στείλει στη φυλακή έναν, έστω έναν κομματικό, τότε ανοίγει ο… κύκλος με απρόβλεπτες συνέπειες. Με άλλα λόγια χάνεται η μπάλα και η κόκκινη γραμμή λες ήταν στην άμμο επάνω.
Διαβαστε ακομα: