ΟΤΑΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ Η ΧΑΣΟΥΡΑ

 

Δεν του ’ρχεται το χαρτί, δεν τον θέλει, ρε παιδί μου. Μια είναι η εξήγηση που δίνει. Φταίει ο τύπος που κάθεται δίπλα στον αντίπαλο του. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Ναι, αυτός ο περίεργος, ο μουστάκιας και καράφλας βγάζει αρνητική ενέργεια. Του φέρνει μπλακ τύχη.

Κι αν δεν είναι υπαίτιος της καντεμιάς ο μαντέκα στο μουστάκι, τη ζημιά την προκάλεσε ο μόρτης που φέρνει τους καφέδες και τα τσιγάρα. Τι κάνει ο παίκτης όταν θαρρεί πως τον γρουσουζεύουν, τούτο και το άλλο; Τι πρέπει να κάνει ο σωστός ο παίκτης. Να βγει από το παιχνίδι.

Αυτή είναι η σωστή αντίδραση. Να κάνει ένα διάλειμα. Να σηκωθεί να πάει για κατούρημα. Να βγει έξω να ξεμουδιάσει. Να απουσιάσει από δυο – τρεις χαρτωσιές. Να επιστρέψει με καθαρό μυαλό και με την ελπίδα να βρουν άλλο θύμα να παιδεύσουν τα πούστικα δαιμόνια. Δύσκολο. Άρρωστος χαρτομούρης είναι. Μια κουβέντα που δεν πιάνει είναι να σηκώσει χειρόφρενο, όταν καίγεται ο πωπός του να συνεχίσει.

Προλήψεις, θα πεις. Το ‘χει αυτό το κουσούρι ο τζογαδόρος. Είναι προληπτικός. Όταν του στραβώνει η παρτίδα, όταν τον πλακώσει η χασούρα, η δουλειά βρωμάει γιατί είναι ανοικτή η τηλεόραση, γιατι κάποιος στο καρέ καπνίζει πούρο, γιατί ένας άλλος ξύνει συνέχεια τη μύτη του.

Προλήψεις! Προ, από τα πριν ο άνθρωπος έχει ήδη λάβει ''μηνύματα'' που ερμηνεύουν το ανεξήγητο, αλλά τόσο... προφανές. Και μην αδικούμε τον τζογαδόρο. Και εκτός παιχνιδιού η πρόληψη κυριαρχεί στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΔΙΚΗ ΘΕΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ