ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Όποιος επιχειρεί προβλέψεις στο ποδόσφαιρο δεν είναι αναγκαίο να επικοινωνεί ως ειδικός με το αντικείμενο. Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Κι όταν λέω όποιος, βάζω στη σακούλα τον σούπερ ειδικό του ποδοσφαίρου, τον πιο πετυχημένο προπονητή, σχολιαστή, ατζέντη. Ακόμα κι αν κάποιος πέσει μέσα, ακόμα και τότε δεν θα μιλήσω για σωστή πρόβλεψη. Πρόκειται απλά για ''τυχερή'' πρόβλεψη. Η οποία είναι απλά πρόβλεψη, και στο φινάλε δεν πρόκειται για προϊόν γνώσης! Αν ήταν έτσι, τότε οι γνώστες, οι ειδικοί, οι έχοντες άμεση σχέση με το αντικείμενο, θα είχαν πλουτίσει.

Μαλακίες! Αν προπονητές και ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και βάλε να πάνε, πήγανε, όλοι οι νταραβεριτζήδες με τη μπάλα, τα έπαιρναν από τους μπουκ, τότε δεν θα υπήρχε στοίχημα. Και υπάρχει στοίχημα διότι στους αιώνες οι τζογαδόροι θα είναι οι χαμένοι και κερδισμένοι οι στοιχηματατζήδες.

Τα γραφεία στοιχημάτων παίζουν την πρόβλεψη και κονομάνε. Αυτή είναι η δουλειά τους. Όπως και να κάτσουν τα αποτελέσματα, οι μπουκ θα βγουν κερδισμένοι. Ξέχνα τους αυτούς. Είναι μαστόρια, δεν παριστάνουν τους μάγους.

Μη μπερδεύουμε τα καλώδια. Θέλω να πω ότι άλλο ποδόσφαιρο, άλλο τζόγος πάνω στο ποδόσφαιρο. Δύο διαφορετικά, για να μην πούμε δύο άσχετα πράγματα. Ποιος πάει στοίχημα το σάμαλι;

Να το διατυπώσω λιγότερο... φιλοσοφικά. Άλλο είμαι εξπέρ στο ποδόσφαιρο, κι άλλο έχω το... δικαίωμα του γκουρού τζογαδόρου ως επιστήμονας της μπάλας, που την γνώρισα ως ποδοσφαιριστής, προπονητής, διαιτητής, πρόεδρος ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚ