ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΙCΚ THE GREEK

 

Κέρδισε εκατομμύρια στον τζόγο και έχασε εκατομμύρια στον τζόγο. Πού είναι το περίεργο; Αφού τα κέρδισε στον τζόγο, άρα τα... χρωστάει! Αυτός είναι ο άγραφος νόμος. Τα κερδισμένα θα επιστραφούν!

Διάβασα για τον Κεφαλονίτη Άρτσυ Κάρας ή Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης. Το παλληκάρι έπαθε τζόγο. Πώς λέμε έπαθε καρκίνο, πνίγηκε στη θάλασσα, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το ίδιο είναι.

Έπαθε τζόγο. Δηλαδή; Κόλλησε τζόγο, ρε. Όπως κολλάς σύφιλη, aids. Να ξεκολλήσεις ένα αφροδίσιο, γίνεται. Το δύσκολο είναι να ξεφύγεις από τον τζόγο. Όταν, μάλιστα, είσαι κερδισμένος. Δεν γίνεται αυτό. Είπαμε. Δεν είπαμε; Τα επιστρέφεις, και με τόκο, παρακαλώ.

Ο έτσι Άρτσυ Κάρας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1992 με 50 δολάρια στο πόκερ. Τον πήγε η δουλειά και ο παίκτης, επαγγελματίας τζογαδόρος στο πόκερ πια, μέχρι τις αρχές του 1995 είχε κερδίσει 43 εκ. δολάρια. Χάνει 11 εκ. στα ζάρια και ακόμα 17 στο σεμαιντεφαίρ. Με τα όσα έσωσε έρχεται στην πατρίδα, αλλά ο άλλος Νιcκ the Greek επιστρέφει στις ΗΠΑ. Και;

Τα χάνει όλα. Και τον βάνουνε φυλακή. Γιατί τον κάνανε τσακωτό με σημαδεμένη τράπουλα. Συνεχίζει τον τζόγο, παίζει με τίποτα ψιλά που τον χαρτζηλικώνουν νέοι παίκτες, στους οποίους παραδίδει μαθήματα τζόγου!

Ανέφερα τον θρυλικό Κρητικό Νιcκ the Greek (φώτο) ή Νίκο Δάνδολο (1883 - 1966) που σπούδασε φιλοσοφία και έγινε μεγάλη μούρη στη χαρτοπαιξία. Έπαιζε σπαθί. Γι΄αυτό τον θυμάται η Ιστορία, δεν ήταν ένας από τους λίτσηδες χαρτοπαίκτες. Από ένα επίπεδο και πάνω ώ του θαύματος όλα τα παιχνίδια γίνονται καθαρά. Από τα μεγάλα καρέ, τα πολύ μεγάλα, πετάνε έξω τα λαμόγια.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ