ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

 

Μην περιμένεις να σου πω τι να παίξεις, πώς να ποντάρεις. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Όπως δεν θα σε συμβουλεύσω πώς να μεγαλώσεις το παιδί σου, ποιο είναι το συμφέρον σου αν ψηφίσεις αυτό το κόμμα, που να επενδύσεις τις οικονομίες σου, τι να κάνεις για να μη σου φύγει η εξωσυζυγική γκόμενα.

Αυτά, κι όχι μόνον αυτά, είναι προσωπικά θέματα. Δικά σου, κανενός αλλού. Απλώνουμε κάποιες αράδες σχετικά με το τζόγο, γιατί είναι ένα πολύ δυνατό κόλπο, το οποίο μας βοηθάει να έρθουμε φάτσα κάρτα με αιώνιες αλήθειες…

Δεν θα πεθάνει ποτέ ο τζόγος. Αυτό θα πει αιώνια αλήθεια. Ότι στους αιώνες των αιώνων θα υπάρχει τζόγος, άρα στους αιώνες των αιώνων θα 'ναι χαμένος ο τζογαδόρος.

Ακόμα και το ζώο, όπως είχε επισημάνει ο Πλάτων, το πατριωτάκι, ο φιλόσοφος, έχει την αίσθηση του παιχνιδιού. Μέχρι εκεί κάτι περισσότερο από παιχνίδι, διότι σου δίνει έντονα συναισθήματα, δυνατές συγκινήσεις, ό,τι προκαλούν η νίκη, η ήττα, η απώλεια, η χαρά, η λύπη.

Μία περιπέτεια ζωής είναι η μαστούρα του τζόγου, από την αγωνία μέχρι τη λύτρωση μιας στιγμής. Γι’ αυτό παίζεις. Ούτε για να κερδίσεις, ούτε για να χάσεις. Για να παίξεις!

Να, γιατί λες ότι δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο τζόγος.Περί αυτού ο λόγος.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ