ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΚ!

 

Πακέτο το μουντιάλ. Έτσι το βλέπει ο αξιοσέβαστος τζογαδόρος. Σαν το γεράκι. Ψυχρά, υπομονετικά, καμιά προσπάθεια στράφι. Ναι, ένα πακέτο, ένα πράμα κατ΄αρχήν όλους τους αγώνες, που θα ξεκινήσουν σε έξι και μια μέρες στη Ρωσία. Πακέτο και πριν ακόμα αρχίσεις να το πάρεις στα χέρια σου, κάνεις τα κουμάντα σου. Πόσα λεφτά, δηλαδή, έχεις αποφασίσει να χάσεις στο κουμάρι του μουντιάλ.

- Να χάσω;

Βεβαίως να χάσεις! Και τη βοήθεια του Αλλάχ να ' χεις, θα χάσεις. Σ΄αυτό το κόλπο δεν παίζουν προσευχές, ευχές, νηστείες που πιάνουν σ' άλλο έργο. Στον τζόγο όταν παίζεις, όσα παίζεις, τα 'χεις χαμένα. Από χέρι.

- Δεν έχω στόχο να κερδίσω;

Δεν το ξέρω αυτό, μικρέ. Άλλο είναι αυτό που ξέρω. Ακόμα κι αν τα σπρώξεις στον πάγκο του μπουκ, όχι να παίξεις για να παίξεις, για την καύλα του παιχνιδιού, αν είσαι σωστός μάστορας έχεις ξεχάσει όσα πόνταρες. Πάνε αυτά.

Στο στοίχημα πληρώνεις πριν γίνει η δουλειά. Προπληρώνεις. Και χωρίς παζάρι. Αυτά παίζεις, τόσα πληρώνεις. Άρα, ένα το κρατούμενο, λες το νούμερο που θα βάλεις στην άκρη. Πόσα διαθέτεις για να κάνεις παιχνίδι στο μουντιάλ. Για το πακέτο μουντιάλ, που λέγαμε. Το νούμερο της καβάτζας είναι δικό σου. Μόνο. Και βάζεις όριο απαγορευτικό. Τόσα, ούτε ευρώ παραπάνω.

- Πόσα;

Είπαμε. Δεν είπαμε; Στα μπερντέ κουμάντο εσύ. Πόσα; Όσα επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σου. Και ο Τσίπρας.

Δεν θα μας κόψει τον τζόγο ο αντιμνημονιακός. Το ρεγουλάρουμε το πράμα, λιγότερο σ΄ όλα, ταβέρνα, βενζίνα, τσιγάρο, γκόμενα. Μη μας πετάξει και από το χάρτη, όμως.

Λέγαμε για το πακέτο μουντιάλ. Βεβαίως θα κάνουμε υπέρβαση στο μπάτζετ μας. Στο συνολικό ποσό που α-πα-ραι-τή-τως έχουμε κανονίσει να παίξουμε, πριν ακόμα αρχίσει το πάρτυ στη πατρίδα του μαφιόζου Βλάντο. Μόνο, όμως, αν στην πορεία είμαστε στο συν. Τότε, ναι. Μόνο αν πάρουμε πίσω τα λεφτά μας, και με τα κερδισμένα, και με υψηλό ηθικό παραμένουμε στο κόλπο.

Έτσι σε θέλει και ο μπουκ. Να τον κερδίζεις! Καταστροφή για τον μπουκ αν το παιχνίδι δεν βγάζει κερδισμένους. Όχι, όλοι. Έλα! Αυτό δεν γίνεται. Αν κέρδιζαν όλοι, αν κέρδιζαν οι περισσότεροι, τότε δεν θα είμασταν εδώ. Δεν θα παίζαμε, κορίτσια. Δεν υπάρχει τζόγος μόνο με νικητές. Όπως δεν υπάρχει μόνο με χαμένους. Αυτή είναι η αλήθεια που χρειάζεται να τη ξεπεράσεις για να έχει νόημα ζωής το gaming.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΙΡΟΖ ΚΑΙ ΥΙΟ