ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΨΑΝΟΥΜΕ

 

Ο αθάνατος Κύπριος γκούρου έλεγε: “Ποντάρω το ματς που έχει καλή απόδοση”. Δηλαδή; Γιατί να παίξω “άσσο” π.χ. το Ολυμπιακός- Κέρκυρα, όταν θα μου δώσει ψίχουλα; Γιατί να ρισκάρω το κεφάλαιο μου στην περίπτωση που κάτσει η στραβή; Τέλος πάντων, όχι στο στοίχημα χωρίς υψηλά κέρδη.
Να, που ήρθε 0-0 στο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός- Κασσιόπη. Να το έπαιζα; Ναι, λέει ο γκουρού, αν το “έβλεπες”. Αξίζει να το ρισκάρεις αν υποψιάζεσαι πως ο Ολυμπιακός είναι σε φάση μπερδεμένη, και βέβαια το “Χ” με το “2” έχουν κονόμα.

Μουντιάλ από σήμερα. Θα σκάσουν εκπλήξεις; Δεν το ξέρεις. Ξέρεις πολύ καλά δύο πράγματα. Το ένα, ότι σύμφωνα με το άγραφο και ακλόνητο νόμο των πιθανοτήτων ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, σε κάποια ματσάκια, να μην κερδίσει η θεωρούμενη αδύναμη ομάδα την θεωρούμενη ισχυρώτερη αντίπαλο.

Το άλλο που ξέρεις είναι ποιες εκπλήξεις προέκυψαν στα δύο προηγούμενα μεγάλα τουρνουά. Στο μουντιάλ 2014 και στο Ευρώ 2016. Μην πάμε παραπίσω. Εδώ είμαστε.

Το 2014 στη Βραζιλία. Αποκλείστηκαν από την β’ φάση, από τους “16” η Αγγλία, η Ισπανία, και η Ιταλία. Αδιάφορο! Δεν ασχολούμεθα με τα γεγονότα, όσο με τα αποτελέσματα αγώνων. Να, τα απίθανα και ψιλοαπίθανα:

Βραζιλία- Μεξικό 0-0
Ολλανδία-Ισπανία 5-1
Γαλλία-Ισημερινός 0-0
Γερμανία-Γκάνα 2-2

Αυτά τα ολίγα. Βέβαια. Πολύ μικρός ο αριθμός των εκπλήξεων. Σημειώνουμε ότι χαίρετε το 2014 ήταν η Ισπανία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2008 και 2012, και πρωταθλήτρια κόσμου 2010.

Το 2016 στη Γαλλία. Άξια αναφοράς τα αποτελέσματα:

Αλβανία-Ρουμανία 1-0
Ιρλανδία- Ιταλία 1-0
Πορτογαλία- Ισλανδία 1-1
Ισλανδία- Αγγλία 2-1

Πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης 2016 η αντιπαθητική Πορτογαλία με προπονητή τον μουρινιασμένο Φερνάντο Σάντος, αφού στην τελική φάση προηγήθηκε στον όμιλο της με τρία “Χ”. Με Ισλανδία, Ουγγαρία, Αυστρία. Καραμπινάτο αμυντικό ποδόσφαιρο που “δικαιώθηκε” στον τελικό κόντρα στην γηπεδούχο Γαλλία. Όπως η Ελλάδα το 2004 που κέρδισε το κατσαρόλι με δύο νίκες επί της γηπεδούχου Πορτογαλίας.

Μιλάμε για εκπλήξεις. Αυτές ψάχνουμε στην Ρωσία. Ελπίδα η Αγγλία! Αυτή η… γραφική εθνική ομάδα είναι ικανή να τιμήσει την παράδοση της στα μουντιάλ και Ευρώ. Να επανέλθει στον εαυτό της. Το 2014 στη Βραζιλία κατάφερε να πάρει μόλις ένα πόντο, στο 0-0 με τη Κόστα Ρίκα. Τα αποτελέσματά της το 2016:

Με Ρωσία 1-1, Ουαλία 2-1 και επιστροφή στο νησί μετά την ήττα 2-1 από την… Ισλανδία.

Άρα; Στο λογαριασμό οι εκπλήξεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ