ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΛΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Αργεντινή- Γαλλία σήμερα, σε μισή ώρα η σέντρα. Τι λες; Εδώ δείχνεις την κλάση σου, ότι είσαι παίκτης, παίκταρος, παικταράς. Ποιο είναι το θέμα;

Πως πλησιάζουμε ένα παιχνίδι. Αυτό είναι το θέμα. Ποιος είναι ο τρόπος σκέψης πριν καταλήξουμε στην πρόβλεψη. Κατ’ αρχήν. Αν το ματς Γαλλία - Αργεντινή ήταν ομίλου, τότε θα ήταν… άλλο. Θα το βλέπαμε αλλοιώς. Σήμερα το βλέπουμε όπως έχει. Δηλαδή, πως; Τώρα που έχουν ανάψει τα αίματα στο μουντιάλ και η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ, βάζεις τα κόζα κάτω αναλόγως.

Άρθρο πρώτο. Η Αργεντινή του 2018 διέψευσε πανηγυρικά όσους ποντάρανε επάνω της. Βρωμάει μούχλα. Θέαμα χωρίς άρτον. Μοιάζει να ταλαιπωρείται από εφιάλτες, ανασφάλειες. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι αυτή η ομάδα δεν τραβάει και ο δρόμος της είναι μικρός.

Άρθρο δεύτερο. Μιλάμε για την Αργεντινή. Το μέγεθος. Η παράδοση. Η σχολή. Το βαρύ χαρτί. Μην πω το άλλο. Ότι η FIFA ενδιαφέρεται για την Αργεντινή περισσότερο από την ίδια την πατρίδα του Μαραντόνα. Γιατί πουλάει η Αργεντινή. Αυτό σημαίνει κάτι; Όχι απαραίτητα, έτσι όπως είναι στημένα τα πιόνια στη σκακιέρα.

Συμβαίνει. Το μοναστήρι, το τεράστιο μοναστήρι, που μπροστά του δεν φτουράει κανένα Βατοπέδιο και Άγια Λαύρα, να παρουσιάζει σήμερα ομάδα έχουσα ανάγκη πατερίτσες. Λέω για το αργεντίνικο μοναστήρι γέννησης και παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Άρθρο τρίτο. Ναι μεν η Γαλλία ιστορικά μειονεκτεί σε κυβικά της Αργεντινής, όμως απόψε έχει τον πρώτο λόγο. Ολοφάνερο ήταν ότι η Γαλλία σε κάθε ματς έπαιζε με το μυαλό στο επόμενο, στο πως θα εμφανιστεί πανέτοιμη και στο μεθεπόμενο ματς. Τόσο υψηλά έχει βάλει τον πήχυ.

Άρθρο τέταρτο. Τίποτα δεν αποκλείεται. Όλα είναι μέσα. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Μια πάσα, μια ασίστ βγαλμένη από εγχειρίδιο ποδοσφαίρου, πλάσαρε τη μπάλα στον σκόρερ του 2 - 1 της Αργεντινής με Νιγηρία (φώτο). Ο κλόουν προπονητής αμόλυσε όλα τα επιθετικά όπλα μπροστά και το γκολ της νίκης, της πρόκρισης το έκανε αμυντικός.

Είπαμε. Μια φάση, μια μπαλιά έπιασε λεφτά κι έγινε. Δεν τελείωσε με επιτυχία η φάση, τσάκισε η καλή μεταβίβαση και χαιρέτα μας τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού.

Οι Αργεντίνοι έκαναν υπερσυγκέντρωση δυνάμεων, το τέντωσαν το πράγμα όσο δεν έπαιρνε, κατάθεσαν και ψυχή, που λένε οι κουλτουριάρηδες και, τελικά, κέρδισαν την πρόκρισή στους “16” διότι οι Νιγηριανοί έχασαν ευκαιρίες.

Η Γαλλία θα παρασυρθεί; Όχι, δεν θα παρασυρθεί από τις αδυναμίες της Αργεντινής. Δεν θα παίξουν τα “βατράχια” με το αίσθημα της υπεροχής. Θα την αντιμετωπίσουν σαν κανονική Αργεντινή.

Τέλος. Παίζεις λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δικά σου ερεθίσματα, θετικά και αρνητικά, απ’ όσα διάβασες, συνάδελφε.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΠΑΔΕΣ