ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

 

Τέσσερα προημιτελικά παιχνίδια στην αφετηρία. Σήμερα Παρασκευή δυο, αύριο Σάββατο τα άλλα δυο. Τι βλέπεις; Προτείνω να κάνουμε μια… εξάσκηση. Από τις 32 ομάδες έμειναν στο κόλπο οι οκτώ. Ποιο είναι το δικό σου σενάριο; Θα απλώσω το δικό μου, χωρίς ''ναι μεν αλλά…''. Πως θα κάτσει η δουλειά μέχρι και τον τελικό. Ναι, το πακέτο μου περιλαμβάνει ποιες ομάδες θα περάσουν στα ημιτελικά, ποιες απ’ αυτές τις τέσσερις θα είναι οι δυο του τελικού. Τολμώ ακόμα να βγάλω και την πρωταθλήτρια κόσμου 2018. Αυτή που θα κερδίσει το μουντιάλ.

Ποιος το κάνει αυτό; Ο κανένας. Γιατί εγώ να εκτεθώ; Δεν θα εκτεθώ. Εννοώ πως δεν πρόκειται να χάσω τίποτα, ούτε ευρώ, ακόμα κι αν διαψευστούν τα προγνωστικά μου. Είπαμε. Δεν είπαμε; Προπόνηση στο στοίχημα κάνουμε. Άλλο αυτό, άλλο το άλλο, το να ποντάρουμετα λεφτουδάκια μας έτσι κι αλλοιώς. Και έχει την πνευματικού χαρακτήρα σημασία της τούτη η μουντιαλική στοιχηματική ''προθέρμανση'', πριν αποφασίσεις, αν αποφασίσεις τελικά, να παίξεις εκείνο και το άλλο.

Ξεκινάς, κύριε, από το ακλόνητο θέσφατο. Θεός να είσαι, ο αρχιπροφήτης του σύμπαντος, απίθανο να γράψεις από τα πριν το σενάριο 4 προημιτελικών, 2 ημιτελικών και του τελικού. Θεός δεν είσαι, ούτε βοηθός προφήτη, όμως σου βγάζω το καπέλο γιατί είσαι ο και γαμώ τον τζογαδόρο, και μαγκιά σου και καμάρι σου, όταν θεωρείς ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πέσεις διάνα σε επτά ματς σερί.

Αν, λοιπόν, πατάς στέρεα στο κατ’ αρχήν θεμέλιο της τζογαδόρικης σκέψης, δηλαδή ότι δεν πιάνεται ποτέ ένα τέτοιο στοίχημα, τότε είσαι συνομιλητής αξιοσέβαστος. Υποκλίνομαι.

Ποια επτά παιχνίδια; Ούτε και τα τέσσερα στη φάση των 8 ο προσγειωμένος τζογαδόρος γνωρίζει πως είναι δύσκολο να τα πιάσει μα μια απόχη. Πως ένα θα του γλυστρήσει, τουλάχιστον.

Προχωρώ ακάθεκτος με τη φόρμα γυμναστικής για ζέσταμα στον προθάλαμο του γηπέδου. Με κεφαλαία γράμματα οι ομάδες που θα περάσουν, λέω εγώ, πριν ποντάρω, σήμερα, ώρα τάδε:

ΓΑΛΛΙΑ – Ουρουγουάη, Βραζιλία – ΒΕΛΓΙΟ, ΣΟΥΗΔΙΑ – Αγγλία, ΡΩΣΙΑ – Κροατία.

Διαφωνείς; Αν ναι, σε παίζω. Το σενάριο στο επόμενο επεισόδιο:

Βέλγιο – ΓΑΛΛΙΑ και Σουηδία – ΡΩΣΙΑ.

Διαφωνείς; Σε παίζω και πάλι.

Στον τελικό βλέπω να προηγείται 1 – 0 στο ημίχρονο η Γαλλία και, τελικά, να σηκώνει το κατσαρόλι ο Πούτιν. Το παρατράβηξα; Σίγουρα, αλλά το έκανα με σκοπιμότητα ''καθοδηγητική'', αν μου επιτρέπεται.

Συμπέρασμα. Είναι αδύνατον να βγω αληθινός. Να, η ανατριχιαστική… επιβεβαίωση! Ο τζογαδόρος που τα έχει τετρακόσα είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν γίνεται να πέσει μέσα και στις πιο ψαγμένες, πιο μελετημένες προβλέψεις του. Ότι δεν είναι απλά ρίσκο, αλλά δεδομένο να χάσει τα μπερντέ σ’ ένα καταδικασμένο τέτοιο στοίχημα. (Στη φώτο, Ουρουγουάη- Ρωσία 3-0 στη φάση των ομίλων)


Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ