ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΟΥ...
Ρωσία – Κροατία, ένα ματς από το μουντιάλ του 2018. Η κατώτερη ομάδα έρχεται στα ίσα με την πολύ ανώτερη της. Η Ρωσία, μια κλάση πιο κάτω από την Κροατία, τελειώνει 1 – 1 στο ενενηντάλεπτο και 2 – 2 στην παράτα. Δυο ώρες plus η μια ομάδα να ζητάει το γκολ, τη νίκη, και η άλλη να μη θέλει να χάσει. Να περάσει κωλομπαρίστικα στα πέναλτυ.
Λέμε για τα δυο ρωσικά γκολ, τόσα όσα έκανε και η ομαδάρα Κροατία. Μη ξεχνάμε τα τρία της φρικτής Πορτογαλίας, της αντιποδοσφαιρικής ομάδας του Σάντος στο 3 – 3 με την Ισπανία. Η οποία σ΄ εκείνο το ματς ήταν και γαμώ η καλύτερη ομάδα.
Και ο εκφωνητής, από άλλο ανέκδοτο αυτός, όχι από τον πλανήτη ποδόσφαιρο, λέει τη σοφή μαλακία:
- Δίκαια προηγείται η τάδε ομάδα.
- Δικαιώνεται ο προπονητής του Πουτσίδη που τον έκανε αλλαγή.
- Άδικο για την δείνα ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ.
Τι είναι αυτά που λένε, ρε. Εγώ θα σου πω. Ό,τι κι αν παρλάρουν δεν θα μας δηλητηριάσουν τη στοιχηματική σκέψη. Δεν θα αγνοήσουμε την… αδικία και την αναξιοκρατία. Αυτό είναι, αυτό θα ‘ναι πάντα το ποδόσφαιρο. Ποιο; Δεν έχει σχέση με … δικαιοσύνη. Πολύ σπαστικό και άχαρο να βγαίνουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες προκειμένου να αποδοθεί… δικαιοσύνη. Τι χοντρομαλακίες είναι τούτες.
Ναι, ο διαιτητής στο χορτάρι εκτελεί χρέη δικαστή. Και λοιπόν; Και για να ενισχυθεί η αξιοπιστία του σφυρικτράκια κι όχι να γίνει… δίκαιο το παιχνίδι, μπήκε στο κόλπο το VAR. Κανένας κανονισμός, κανένας νεωτερισμός δεν θα… υπονομεύσει το μεγαλείο της αδικίας που εξ ορισμού ενυπάρχει στη ψυχή και το σώμα του ποδοσφαίρου.
Τζογάρουμε και στην αδικία. Που είναι ένα ακόμα αρχέγονο στοιχείο ζωής, κοινωνικής ζωής και χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και αναδεικνύεται από την αγιότητα της μπάλας.
Αν θες δικαιοσύνη ξέχνα το γήπεδο. Πάγαινε στο δικαστήριο. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος πως θα… δικαιωθείς. Πέφτεις σε μπακάλη δικαστή που βαριέται ο μαλάκας να δει επαγγελματικά την υπόθεση σου. Σ’ έναν εισαγγελέα πουλημένο τομάρι που σε τρώει ωμό με τα κουμπιά μαζί.
Έτσι που λες. Το στοίχημα στη μπάλα έχει και το άλλο ρίσκο. Όχι μόνο να κάτσει το άδικο αποτέλεσμα, αλλά η καλή, η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο να ‘χει απόδοση τόσο άσχημη όσο π.χ. η Ουρουγουάη με Γαλλία και η Σουηδία με Αγγλία. Φοβερό, ε. Σε ματς που κρινόταν η πρόκριση στους ''4'' να κάνουν το χειρότερο παιχνίδι τους. Σκέτο χώμα ήταν.
Διαβάστε ακόμα:
ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ''ΑΓΓΛΙΑ'', ΑΙΜΑ ΟΙ ΑΜΝΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ