Ελντερ Λοπες: Το ονειρο που εγινε πραγματικοτητα στην ΑΕΚ, οι απορριψεις και οι αγωνες σε αδεια γηπεδα – Ο αμυντικος της ΑΕΚ απαντα στα παιδια των Αθλητικων Ακαδημιων ΟΠΑΠ

 

Ο Έλντερ Λόπες κληρονόμησε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο από τον πατέρα του, που ήταν κι εκείνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε μια ομάδα της χώρας του όταν ήταν 10 ετών, όμως το μεγάλο όνειρο του Πορτογάλου αμυντικού έγινε πραγματικότητα όταν ήρθε στην Ελλάδα και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. «Το όνειρο που είχα από παιδί ήταν αυτό που πέτυχα με την ΑΕΚ, να γίνω πρωταθλητής, να κατακτήσω τον πρώτο τίτλο στην καριέρα μου», τονίζει ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, μιλώντας στα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μικρών αθλητών μέσω διαδικτύου, ο Λόπες αποκαλύπτει ότι έχει δεχθεί απόρριψη από ομάδες. «Κάποιες ομάδες με απέρριψαν κι εμένα όταν ήμουν μικρός. Όμως εγώ δεν εγκατέλειψα ποτέ και συνέχισα να δουλεύω για να αποδείξω σε αυτά τα άτομα ότι κάνουν λάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και συμβουλεύει τα παιδιά να μην το βάζουν κάτω: «Το μόνο πράγμα που έχω να πω στα παιδιά είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά, να μην εγκαταλείπουν ποτέ και να μένουν πάντα προσηλωμένα στο να δουλεύουν».

«Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι διαφορετικό»

Τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ ρωτούν τον Λόπες και για την εμπειρία των αγώνων σε άδεια γήπεδα. «Ο ενάμισης χρόνος που πέρασε υπήρξε πολύπλοκος, διαφορετικός. Οι φίλαθλοι αποτελούν βασικό συστατικό μέρος του θεάματος του ποδοσφαίρου και χωρίς αυτούς το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό», σημειώνει ο  ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Για να δείτε το βίντεο με όλες απαντήσεις του Έλντερ Λόπες και τις συμβουλές που δίνει στα παιδιά πατήστε εδώ.

Επαγγελματίες αθλητές δίπλα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Ο Έλντερ Λόπες είναι ένας από τους πολλούς επαγγελματίες αθλητές που στηρίζουν τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και παραμένουν δίπλα στα παιδιά και εφέτος, μέσω της πλατφόρμας Sports Academies Online. Στην πρωτοποριακή πλατφόρμα του προγράμματος φιλοξενείται επίσης επιστημονικό και προπονητικό υλικό ώστε τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους από απόσταση.

ΟΙ Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζουν 178 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 18.000 παιδιά.