Ο ΟΠΑΠ βαζει το Υπευθυνο Παιχνιδι σε πρωτο πλανο – Νεα καμπανια ενημερωσης και ευαισθητοποιησης

 

Η προστασία των παικτών από τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την υπέρμετρη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας καμπάνιας ενημέρωσης του ΟΠΑΠ σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Η νέα ολοκληρωμένη καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Όταν χάνεται η μπάλα, χάνεται και το παιχνίδι», προτρέπει τους πελάτες του ΟΠΑΠ να θέτουν όρια, υπενθυμίζοντας ότι το παιχνίδι είναι ωραίο, μόνο όταν είναι υπεύθυνο.

 

Πρόκειται για ακόμη μια πρωτοβουλία, η οποία επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ στις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πελάτες του.

 

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας:

https://www.youtube.com/watch?v=0Jv7QpQyxN8

 

Επιπλέον, μέσω ειδικών δράσεων, ο ΟΠΑΠ ενισχύει την ευαισθητοποίηση γύρω από το Υπεύθυνο Παιχνίδι, τόσο μεταξύ των πελατών, όσο και μεταξύ των συνεργατών του δικτύου του.

 

Οι δράσεις του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

 

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των συνεργατών του δικτύου και των εργαζομένων του. Το σύνολο των εργαζομένων και των συνεργατών του ΟΠΑΠ περνάει από εκπαίδευση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, η εταιρεία τοποθετεί ειδική σήμανση στα πρακτορεία και στη διαφημιστική προβολή της και διαθέτει ενημερωτικό υλικό για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακόμη, ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί αδιάλειπτα, εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, τη λειτουργία της γραμμής 1114 του προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΑΛΦΑ για τη στήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρμετρης ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ καινοτομεί και στην εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στο online περιβάλλον, αξιοποιώντας έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος αναγνωρίζει εκ των προτέρων μοτίβα υπέρμετρης ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, ώστε να λαμβάνονται προληπτικές δράσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

 

Στο νέο ιστότοπο opap.gr υπάρχει ειδική ενότητα για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, στην οποία είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Μεταξύ άλλων, οι παίκτες μπορούν να βρουν και ένα ερωτηματολόγιο αυτό-αξιολόγησης, που τους βοηθά να ανακαλύψουν εάν η ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια υπερβαίνει το πλαίσιο της διασκέδασης. Ειδική ενότητα για το Υπεύθυνο Παιχνίδι υπάρχει, επίσης, στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, όπως και σε όλες τις ιστοσελίδες της εταιρείας.

 

Ο ΟΠΑΠ, εξάλλου, αποτελεί πρότυπο στο συγκεκριμένο τομέα, υλοποιώντας σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν επιβραβευτεί με τις κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις του κλάδου των τυχερών παιγνίων. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λοταριών (World Lottery Association WLA) έχει πιστοποιήσει με το ανώτατο επίπεδο (επίπεδο 4) τις εταιρείες του Ομίλου ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει λάβει και το Πιστοποιητικό Εναρμόνισης με τα Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λοταριών (European Lotteries).