Μεγαλες επιτυχιες στα ευρωπαικα πρωταθληματα για τους ΟΠΑΠ Champions

 

Τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες αθλητές κρατούν ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κατακτώντας μετάλλια ως επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών τους. Διακρίσεις στον Στίβο, την Ενόργανη Γυμναστική, την Κωπηλασία και την κολύμβηση στην καρδιά του καλοκαιριού, αναπτερώνουν το ηθικό και υπενθυμίζουν πως η σκληρή δουλειά και οι κόποι ανταμείβονται όταν υπάρχει θέληση, διάθεση αλλά και προσήλωσή στον στόχο.

 

Χρυσό και ασημένια μετάλλια για τους ΟΠΑΠ Champions

 Οι OΠΑΠ Champions Απόστολος Χρήστου και Ευαγγελία Αναστασιάδου έπιασαν τις δικές τους κορυφές στην κολύμβηση και την κωπηλασία αντίστοιχα. Ο 28χρονος αθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, κατέκτησε το χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο και το αργυρό στα 100 μέτρα ύπτιο προσθέτοντας δύο ακόμη μετάλλια στη μεγάλη καριέρα του, ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο Μόναχο, πήρε το Ασημένιο στην πρώτη της παρουσία στην κατηγορία των γυναικών στην Κωπηλασία σε μεγάλη διοργάνωση.

 

Χρήστου στον ΟΠΑΠ: «Μοναδικό συναίσθημα να ακούς τον Εθνικό Ύμνο μετά το Χρυσό»

 

Ο ΟΠΑΠ Champion Απόστολος Χρήστου έχει πλέον 4 συνεχόμενες διοργανώσεις με μετάλλια μετά τα τρία Χάλκινα σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Βουδαπέστη. «Πίστευα πως μπορώ να κερδίσω το χρυσό στα 50 μέτρα και χάρηκα που συνδυάστηκε και με Πανελλήνιο Ρεκόρ», ανέφερε στον ΟΠΑΠ ο Απόστολος Χρήστου, προσθέτοντας πως «ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η αίσθηση που έχω όταν εκπροσωπώ την Ελλάδα είναι μοναδική, αλλά όταν ακούς τον Εθνικό Ύμνο και έχεις κατακτήσει το Χρυσό, είναι πραγματικά ασύγκριτο».  

 

Ο ιστορικός Αύγουστος για την Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Είμαι περήφανη»

 

Ήταν αρχές Αυγούστου, όταν η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23. Παρά τον τραυματισμό της λίγες εβδομάδες πριν τον τότε αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Σε συνέντευξη της εκείνες τις μέρες στον ΟΠΑΠ, η Ευαγγελία Αναστασιάδου έλεγε ότι «πάω στο ευρωπαϊκό του Μονάχου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» αλλά το ασημένιο μετάλλιο αναμφίβολα είναι κάτι πολύ παραπάνω και για την ίδια και για την ελληνική κωπηλασία που πανηγύρισε το τρίτο της μετάλλιο στο Μόναχο. Η 20χρονη ΟΠΑΠ Champion πήρε το Ασημένιο στο μονό σκιφ αποδεικνύοντας πως είναι μια αθλήτρια που ανήκει στο top επίπεδο, όχι μόνο στις διοργανώσεις νέων, αλλά και σε αυτές των γυναικών με αντιπάλους τις καλύτερες ευρωπαίες αθλήτριες. Μιλώντας στον ΟΠΑΠ, ανέφερε πως «όταν σε ένα σημείο της κούρσας είδα ότι είμαι δεύτερη, είπα στον εαυτό μου ότι “τώρα δεν το αφήνω με τίποτα”. Είναι τόσο ξεχωριστό να ανεβαίνεις στο βάθρο εκπροσωπώντας τη χώρα σου. Δεν το περίμενα ότι μπορούσα να το καταφέρω και στην κατηγορία των γυναικών, αλλά χαίρομαι που έκανα περήφανη τη χώρα μου».

 

Σημαντικές συμμετοχές σε όλα τα Αθλήματα

 

Τρεις ΟΠΑΠ Champions επίσης συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Η Κορίνα Πολίτη και η Σπυριδούλα Καρύδη κατάφεραν να προκριθούν στις τελικές φάσεις του τριπλούν και της σκυταλοδρομίας 4x400 αντίστοιχα, ενώ ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία με ρίψη στα 70.54 μέτρα έμεινε εκτός τελικού.