ΡΕ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΕΣΥ;

Πηγή: INTIME
 

Πρωθυπουργός, σου λέει, και ο άνθρωπος αποδεικνύεται μια πατσαβούρα. Τι σημαίνει πρωθυπουργός σε μια δημοκρατία; Ο άρχων της εξουσίας. Ό,τι θέλει κάνει στο κόμμα του, στην κυβέρνηση, στην Ελλάδα. Μονάρχης είναι. Με την προσωπική αυλή του, τα επιλογής του στελέχη, πολιτικά, κομματικά, οικογενειακά, τεχνοκρατικά.

Και ο πράιμ μινιστερ σού προκύπτει  ο τίποτας. Το απόλυτο μηδέν. Διαχειρίζεται δις, τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων και το μόνο που καταφέρνει στη θητεία του είναι να παραδώσει τη χώρα με μεγαλύτερο χρέος. Κι όταν πάει σπίτι του δεν έχει αφήσει πίσω του τίποτα άξιο λόγου. Κάποιο έργο να μείνει. Τίποτα.

Νεκρός έρχεται και νεκρός αποχωρεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο διοικητής κάποιου κρατικού φορέα, ο πρόεδρος μιας δημόσιας υπηρεσίας. Κι όλες αυτές οι πατσαβούρες για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους το παίζουν εισαγγελείς. Κατηγορούν τους πρώην, τους απέναντι, τους ερχόμενους.

Αυτή είναι η ακτινογραφία της μεταπολίτευσης, που ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, χοντροπακετάτοι αγοράζουν μια ομάδα και πουλάνε μούρη. Κλανιά, μαγκιά και κώλο φιλιστρίνι. Τίποτα. Να πάρουμε το πρωτάθλημα. Χεστήκαμε. Θα φτιάξουμε ομαδάρα. Ξανά μανά χεστήκαμε. Μας κυνηγάει η διαιτησία. Αυτό το λένε οι πιο βρώμικοι.

Ζήτημα κοινωνίας. Όπως το λέω. Η κοινωνία μας είναι σκάρτη. Έτσι τον θέλει τον δημόσιο άνδρα, τον καρεκλούχο. Έτσι, με επίλεκτα λαμόγια, με διπλωματούχους αεριτζήδες και καταφερτζήδες κλάσεως βολεύεται η κοινωνία, η οποία όπως  είναι κτισμένη δεν ανέχεται τον παραγωγικό προς όφελος λαϊκού συνόλου. Ναι, αυτή η τσογλανίστικη κοινωνία έχει ρίξει μπετά να μην περνάει ο αποτελεσματικός, ο ικανός σύμφωνα με αρχές, με αξίες ζωής.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ένα φτωχόπαιδο από μια γειτονιά μετακατοχική της Κοκκινιάς, γεννήθηκε με το δώρο της δημιουργίας. Έτυχε να μπλέξει από ενωρίς με το ποδόσφαιρο, δηλαδή με τη βρωμιά, το κάργα underground των γηπέδων. Σήμερα είναι μεγιστάνας, ο Νο 1 επιχειρηματίας στον κόσμο, στο είδος του. Ένα θηρίο.

Αν ξαναμπλέχτηκε με το ποδόσφαιρο ο τίγρης μόνο για να ξαναπάρει το κωλοπρωτάθλημα η ομάδα του, τότε όλη η ντροπή δική του. Και να βάλει τα λεφτά του εκεί που ξέρει.

Διαβάστε επίσης:

Με τίγρη τα ποντίκια χάνουν τον υπόνομό τους