ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

 

Με τον παικταρά Ιμπραϊμοβιτς που είναι Γιούγκος και φοράει την εθνική φανέλλα της ανεκτικής στους μετανάστες Σουηδίας θα παίξει απόψε ο Ολυμπιακός. Τους παίκτες της παριζιάνικης ομάδας θα έχει απέναντι του ο πρωταθλητής μας κι όχι τους εξοχότατους παρατρεχάμενους των εμίρηδων και σεϊχηδων της πλουσιώτερης χώρας στον κόσμο, του Κατάρ.

Αυτά λένε οι αριθμοί. Το ΑΕΠ, το κατά κεφάλι ακαθάριστο εθνικό προϊόν του εμιράτου που κερδίζει δις των δις τα δολάρια, επειδή είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου.

Σα σήμερα, πριν από πέντε μήνες, ο 62χρονος αρχηγός της βασιλικής οικογένειας, ο σεϊχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφ Αλ Τάνι παρέδωσε το εμιράτο στον 33χρονο γιο του, τον  σεϊχη Ταμίρ Μπιν Χαμαντ Χαλίφ Αλ Τανι, που είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σαιν Ζερμαίν.

Πόσα πράγματα άλλαξαν στον κόσμο μετά τον πόλεμο. Ο άνθρωπος είναι για δέσιμο θα έλεγαν για όποιον πρόβλεπε ότι οι Άραβες με τα πετρελαιοδολάρια θα έδεναν κάβο στην Ευρώπη και οι πόρτες της ηπείρου θα ήταν ανοικτές στους μουσουλμάνους.

Διαβάστε επίσης:

Για Ολυμπιακό η αλήθεια και η γοητεία στο Παρίσι