ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Ο Ολυμπιακός, λέει, έχει παραρτήματα. Έλα, ρε, μιλάνε οι παναθηναϊκοί, οι πρώτοι διδάξαντες και για όσους θυμούνται η παραρτηματοποίηση άλλων ομάδων, όχι μόνον του ΟΦΗ, είχε πάρει το όνομα «Βαρδινογιαννισμός». Ο αποδυτηριάκιας είναι υπερ των παραρτημάτων, για να μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα.

Είναι ανάγκη η λογική και πρακτική των παραρτημάτων στο πρωτάθλημα. Επειδή οφελεί και την μεγάλη ομάδα και την μικρή. Και επειδή στους αιώνες η μεγάλη ομάδα θα είναι πάντα μεγάλη, δηλαδή θα ακολουθείται από μπούγιο, και η μικρή ό,τι κι αν κάνει θα έχει περιορισμένο κοινό. Μιλάμε για τον κανόνα, όχι τις εξαιρέσεις.

Οι Έλληνες, όμως, επειδή είναι λεχρίτες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με υγεία μια σχέση «παραρτηματική» ανάμεσα σε δυο  ομάδες διαφορετικού μεγέθους. Κι όταν λέω «Έλληνες» βάζω στο λογαριασμό της λεχριτοσύνης και κάποιους προέδρους ΠΑΕ και κάποιον κόσμο οπαδών.

Η Μπάγερν Μονάχου γιατί κυριαρχεί στην Γερμανία και σταθερά πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη; Επειδή έχει παραρτήματα. Σχέσεις ουσίας κι όχι συνουσίας μ’ άλλες ομάδες. Ακόμα, αν χρειαστεί και με σχεδόν ισότιμες ομάδες της μπουντεσλίγκα. Γιατί να με βοηθήσει π.χ., όπως έχει βοηθήσει, την Ντορτμουντ, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμό το πρωτάθλημα;

Μούσμουλα είναι όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός π.χ. και ο Παναθηναϊκός είναι της πλάκας ιστορία αν δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Ποιος είναι, ρε, ο Ολυμπιακός π.χ. και ο ΠΑΟΚ χωρίς πρωτάθλημα; Χωρίς τσάμπιονς λγηκ;

Δίνω, λοιπόν, εγώ η μεγάλη ομάδα έναν περισσευούμενο παίκτη μου, τον όποιον θεωρώ περιουσία μου και ποντάρω στην εξέλιξη του, στην μικρή ομάδα, όχι τόσο για να την βοηθήσω, όσο να πάρει παιχνίδια ο παίκτης μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μικρή ομάδα θα παραδίδει μαθήματα στο τσατσιλίκι. Θα κάθεται να χάνει από εσένα και θα βαράει επιλεκτικά άλλες ομάδες σύμφωνα με τις παραγγελιές μου.

Είμαι πρόεδρος του Ολυμπιακού, της όποιας μεγάλης ομάδας και θα παίζω σπαθί με την μικρή ομάδα που την έχω υπό την προστασία μου. Επειδή δεν το θέλω νεκροταφείο πτωμάτων το πρωτάθλημα. Επειδή δεν είμαι σουλτάνος και γιουσουφάκια οι ομάδες με τις όποιες νταραβερίζομαι.

Διαβάστε ακόμα:

Από Βαρδινογιάννη σε Κόκκαλη και Μαρινάκη