ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Προκλητικοί οι γάβροι, με προεξάρχοντα τον Σάββα Θεοδωρίδη. Και τι έγινε που ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ινσαουράλδε στο όνομα, έριξε μια γροθιά σε κάποιον συνάδελφο του τού Ολυμπιακού; Βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν γάβροι και γαβροπούλια. Απαράδεκτο. Έπαθε τίποτα ο παίκτης του Ολυμπιακού, Εντιγκά στο όνομα; Συνέχισε κανονικά στο μάτς.

Άσε το άλλο με το κοράκι. Παράπονα ο Ολυμπιακός και για τη διαιτησία του Κάκου. Άλλη πρόκληση αυτή. Δικαιολογημένα ο ΠΑΟΚ έβαλε στη θέση του τον Ολυμπιακό που τολμάει, ποιος, ο Ολυμπιακός, να διαμαρτύρεται για το ένα και για το άλλο.

Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να είναι πρωταθλητής και να το παίζει θύμα; Όχι, βέβαια. Πού ακούστηκε αυτό, ο πρώτος να συμπεριφέρεται σαν τον δεύτερο; Έτσι είναι. Ο πρώτος μόνον θα τα ακούει. Και δεν θα βγάζει μιλιά.

Προκλητικός ο ΠΑΟΚ που δεν κατεδίκασε τον μπόξερ Ινσαουράλδε. Δεν φταίει ο ΠΑΟΚ, όμως. Την προκλητικότητα του ΠΑΟΚ την προκάλεσε η προκλητικότητα του Ολυμπιακού. Να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, το πιο σημαντικό. Ποιο είναι αυτό;

Δεν γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα της καραξευτύλας και της μαζικής προκλητικότητας, οπαδών, εφημερίδων, ΠΑΕ, για να βλέπουμε ποδόσφαιρο. Όχι, βέβαια. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και το κάθε ντέρμπυ γίνεται για να αυτοξεβρακωνόμαστε. Να δείχνουμε ποιοι είμαστε.

Πέφτει το ποτήρι στη μάπα του Αναστασίου και ο Ολυμπιακός λέει ότι παραμύθι έκανε τον πεθαμένο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, και ότι δεν τραυματίστηκε. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Πέφτει η μπουνιά παοκτσή σε ολυμπιακό και δεν τρέχει τίποτα.

Πήρες χαμπάρι; Είπαμε. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γίνεται για να αυτοξεβρακωνόμαστε. Να βλέπουμε τη ντροπή μας. Δυστυχώς. Δεν την βλέπουμε, όμως. Δεν θέλουμε να βλέπουμε την ντροπή μας. Επειδή είμαστε οι καραξευτύλες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αναρχοεπαναστάτης Τάσος Κάκος