ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΣΑΝΤΟ

Πηγή: INTIME
 

Ένα τέταρτο πριν τελειώσει το ματς κι ενώ η Μάντσεστερ συνεχίζει να κρατάει το 3-0 στον αγωνιστικό χώρο εισβάλλει ένα “μουστάκι”. Αυτό είδαν οι Άγγλοι. Δεν είδαν κανέναν ποδοσφαιριστή, παρά ένα ψευτοκουλτουριάρικο καλοφροντισμένο μουστάκι.

Μιλάμε για τρίχες; Όχι, κύριε. Μιλάμε για το φλωρίστικο και αινιγματικό μουστάκι του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μασάντο. Το ψαλιδισμένο, πυκνό και αποφασιστικό μουστάκι έκανε την εμφάνισή του, όχι κάποιος που αντικατέστησε τον Σαλίνο.

Ψοφάνε για τέτοιες “προκλήσεις” οι Άγγλοι, γι' αυτό επιτόπου έστησαν ρεπορτάζ, με ποια μουστάκια μοιάζει ο κωλομπαρέ μύστακας του ποδοσφαιριστή της ελληνικής ομάδας. Είναι σαν του μακαρίτη τραγουδιστή Φρέντυ Μέρκιουρυ, του Ουαλού στράικερ Ιαν Ρας, του Σκωτσέζου Γκρέιαμ Σούνες, εκείνου του περίεργου Μπρους Γκρόμπελαρ.

20-03-14merquri
Φρέντι Μέρκιουρι

20-03-14souness
Γκρέιαμ Σούνες

20-03-14grobelar
Μπρους Γκρόμπελαρ

20-03-14rush
Ιαν Ρας

Και πέφτουν βροχή οι σχετικές εξυπνάδες. Ότι ο Μασάντο είχε στο τσεπάκι και το χτενάκι, για να το σενιάρει το μουστάκι, ότι το είχε ψιλοκόψει για να μην τον βαρύνει κι άλλα τέτοια πνευματώδη.

Κάποτε το μουστάκι ήταν η υπογραφή της αρσενικότητας του ανδρός, τα τελευταία χρόνια κωδικό σήμα κατατεθέν απόκρυφης ομοφυλοφιλίας. Όπως τις παληές και επικές εποχές το μακρύ και πλουμιστό μαλλί στοιχείο αρρενωπότητας και ηγετοσύνης.

Μουστάκι. Μούσι. Φαβορίτες. Γενειάδα. Με τον τρόπο που “ντύνεται” το πρόσωπο λειτουργεί και η σχετική σημειολογία. Από φλωρίστικα μέχρι σοφιστικέ, αλανιάρικα μέχρι αριστοκρατικά. Μετά το 3-0 δεν μέτρησε το μουστάκι του Μασάντο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καλός στρατιώτης του Ράιαν Γκιγκς