ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΨΗΝΕ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟ!

 

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο στο μπάσκετ και γι' αυτό “υπαίτιος” ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Δεν είχε ύπνο ο Τάκης Μπαλτάκος, τον έτρωγε πώς θα υπονόμευε την σχέση του “Ξανθού” με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Από την άλλη, έκανε πολλά προκειμένου να γνωριστεί “κοινωνικά” με τον επικυρίαρχο πριν από 20 χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, τον προπονητή της μεγάλης ομάδας του Άρεως και μόνιμα πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Μιλάμε για τον Μπαλτάκο με αφορμή τη δήλωσή του περί κομουνισμού. Εμείς παίζουμε αθλητικά και συνεχίζουμε την ιστορία μας.

Τελικά, Ιωαννίδης και Μπαλτάκος έγιναν κολλητοί διότι στην πορεία ανεκάλυψαν κοινά ενδιαφέροντα στην τέχνη, στην Ιστορία, καμμία σχέση με αθλητισμό και πολιτική.

Το όνειρο του Μπαλτάκου δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Ποιο; Να πάρει στον Παναθηναϊκό προπονητή τον Ιωαννίδη. Το ψηστήρι του Τάκη δεν έπιασε.

Στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Τάκη Μπαλτάκου “Το Τέλος του Εφιάλτη” στο πάνελ ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο επιχειρηματίας Θόδωρος Αγγελόπουλος, σύζυγος της Γιάννας.

Με την ευκαιρία. Ο Μπαλτάκος δεν είναι συγγραφέας, όμως έγραψε το αριστούργημα σαν αληθινός μάστορας γραφιάς για τον προδότη της Μάχης των Θερμοπυλών, τον Εφιάλτη. Πριν ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο είχε επισκεφθεί την περιοχή και το μονοπάτι του ρουφιάνου που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα του Λεωνίδα.

“Δεν γίνεται, ρε, Τάκη, να έρθω στον Παναθηναϊκό...” έλεγε ο Ιωαννίδης στον Μπαλτάκο, που δεν σταματούσε να πιέζει τον προπονητή. “Όπως δεν πήγα από τον Άρη στον ΠΑΟΚ, έτσι δεν σηκώνει από τον Ολυμπιακό να πάω στον Παναθηναϊκό, ρε Τάκη... Θες να γίνω Εφιάλτης;”.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος έδιωξε τον Μπαλτάκο από τον Παναθηναικό