ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Πηγή: INTIME
 

Ποιος θα είναι ο διαιτητής στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στα δύο παιχνίδια κυπέλλου, ίσως τα δύο ματς της σαιζόν; Αυτός που θα οριστεί. Όχι αυτός που θα κληρωθεί. Υπάρχει τεράστια διαφορά από την κλήρωση μέχρι τον ορισμό. Αποδυτηριάκιας μιλάει.

Άντε εσύ, εκεί που έχει φθάσει το πράμα, να βγάλεις από το μυαλό του παοκτσή ότι δεν θα είναι στημένος, μιλημένος ο διαιτητής που θα οριστεί. Το λένε φόρα παρτίδα στον ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Σαββίδη, ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει τη σακούλα.

Τι λέει ο αποδυτηριάκιας; Να μη γίνει ορισμός διαιτητή! Κατ' εξαίρεσιν. Να γίνει κλήρωση! Όχι να κληρωθεί ένας από όλους τους διαιτητές του πίνακα. Όχι, αυτό. Να συμφωνήσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε 5 διαιτητές και ένας απ' αυτούς με κλήρωση να είναι το κοράκι του αγώνα.

Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Γιατί; Ο διαιτητής που κληρώνεται αφού έχει γίνει αποδεκτός και από τους δύο αντιπάλους, ηθικά αισθάνεται δεσμευμένος. Ένας σφυρικτράκιας κοινή συναινέσει είναι κομματάκι δύσκολο να φθάσει στο χειρουργείο, όπως π.χ. ο Γιάχος στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος 2013.

Γενικά, ο ορισμός κουβαλάει υπονοούμενα, προκαλεί υποψίες. Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα όπου μια ζωή παίζει ανοικτά η καχυποψία. Ασφαλώς ο ορισμός είναι καλύτερος από την κλήρωση, όπως ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Στα σοβαρά, τα αξιόπιστα πρωταθλήματα οι ομάδες γνωρίζουν από την αρχή της σαιζόν ποιοι θα σφυρίξουν από το πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Εδώ είναι Ελλάδα όμως, εδώ είναι Βαλκάνια και επιβάλλεται, έστω για τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια κυπέλλου, επειδή έχει παραφορτωθεί με φανατισμό η αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, να γίνει μια εξαίρεση, μια “προσαρμογή” στο τρόπο επιλογής του διαιτητή. Μην το αφήσουν το έργο στην κλήρωση.

Διαβάστε ακόμα:

Κλήρωση με 4 διαιτητές αποδεκτούς