ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ!

Πηγή: INTIME
 

Το 1986 ο Ολυμπιακός έχει χάσει 7(!) πέναλτυ στο πρωτάθλημα. Σε επτά κτυπήματα πέναλτυ αστόχησε να σκοράρει.Και να, τι θυμήθηκα με αφορμή την απόφαση των βετεράνων ποδοσφαιριστών να μη ξανακάνουν το φολκορικό παιχνίδι κάθε Μεγάλη Παρασκευή, το Βραδυπορειακός – Ταλαιπωρικός, που ήταν «θεσμός» από το 1961.

Στο γήπεδο Νίκαιας- Κορυδαλλού μαζευόντουσαν 4-5.000 κόσμος το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής για να παρακολουθήσουν τις φίρμες του 20ου αιώνα, απόμαχους του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής Γιούρκας, ο παπούς του Σεϊταρίδη, το λιονταράκι Βασίλης Ξανθόπουλος, Κίνλεϋ, γνωστός σα Θανάσης Σούλης, Μάκης Γερμενής, ο αυτιάς, Γιαννάκης Βαραμέντης ο μακρυμάλλης, Γιώργος Κανσός, Τάσος Σουρούνης, ο σκόρερ του 2-1, του νικητήριου γκολ του Ολυμπιακού επί της Σάντος του Πελέ, που γι’ αυτό είχε πάρει μέχρι θάνατο ελευθέρας, Νίκος Πολίτης, ο πατέρας της Αγάπης, πεθερός του Γιώργου Βαρδινογιάννη κ.α.

Στο Βραδυπορειακός – Ταλαιπωρικός του 1986 ο βετεράνος διαιτητής Γιάννης Παπαδάκος σφυρίζει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, δηλαδή του Βραδυπορειακού. Εκτελεστής ο Ανδρέας Μουράτης (στη φωτό με τον Νεστορίδη), ο θρυλικός «Μιζούρι», τερματοφύλακας το αλεκάκι, το ωραίο παιδί, ο Αναστασιάδης.

Παίρνει φόρα ο 61χρονος άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας και «βούπ» η μπάλλα κτυπάει το σίδερο μέσα στα δίχτυα του πρώην τερματοφύλακα της Προοδευτικής. Παρών στο γήπεδο και ο Σταύρος Νταϊφάς, που άκουσε τους φιλάθλους να του λένε: «Πρόεδρε, κάνε δελτίο πάλι στον Μουράτη, να τον έχουμε μονάχα για τα πέναλτυ!».

Διαβάστε ακόμα:

Κέρδισε το ματς που ήθελε να χάσει