ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Το γκολ πιθανόν να μπει στο 89, ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ακόμα και στο 90, ακόμα και στις καθυστερήσεις. Είναι χρόνος ζωτικός και αυτός, τα τελειώματα. Ένα γκολ που μπορεί να κρίνει παραμονή, όπως και υποβιβασμό ομάδας.

Ο πονηρός διαιτητής, πονηρός και καθαρός, αυτός που δεν είναι στημένος, που δεν ενδιαφέρεται πώς θα κάτσει στο τέλος το αποτέλεσμα, στα τελευταία λεπτά δεν το “αφήνει”, όσο γίνεται, να φθάσει το παιχνίδι σε φάση επικίνδυνη. Σε φάση που μπορεί να δώσει γκολ. Γιατί;

Όσο πιο καθυστερημένα σημειωθεί το γκολ τόσο περισσότερο θα αμφισβητηθεί. Αυτό, δηλαδή, που θέλει να αποφύγει το κοράκι. Αύριο παίζονται παιχνίδια που οριστικά θα κρίνουν ποια ομάδα θα υποβιβαστεί κατ' ευθείαν παρέα με τον Άρη, και ποια ομάδα θα μπλέξει στα μπαράζ με αντίπαλο από την Β΄εθνική. Αναμένονται θρίλερ στην οθόνη του πρωταθλήματος.

Νέα Σμύρνη, Μάιος, 1976, Πανιώνιος-Παναιτωλικός. Όποιος κερδίζει σώνεται, όποιος χάνει, υποβιβάζεται. Στο 89 το αποτέλεσμα είναι 0-0. Το παιχνίδι δεν τελείωσε. Ο αριστεροπόδαρος παικταράς Μωραϊτέλης κτυπάει το φάουλ, έξω από την περιοχή, πλάγια, προς την πλευρά του κόρνερ. Ένα κεφάλι σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους κι έκανε το 1-0.

Σκόρερ το τανκ από τον Άγιο Κωνσταντίνο Λαμίας, ο Ψιμόγιαννος που προερχόταν από την ΑΕΚ. Εξιτήριο από την κόλαση για τον Πανιώνιο, έγραφαν οι εφημερίδες.

Ένας 18χρονος αμυντικός του Παναιτωλικού, όταν το ματς τελείωσε, έκλαιγε πάνω στο χορτάρι, σα μικρό παιδί. Ήταν ο Πέτρος Μίχος.

Διαβάστε ακόμα:

Βρώμικα λεφτά κομμένα στη μέση