ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΥΜΑΡ

 

Είχαν να το λένε οι παληοί αθλητικοί συντάκτες στην Ευρώπη. Ότι σε κάθε μουντιάλ αποκαλυπτόταν ένα μεγάλο ταλέντο ποδοσφαιριστού, ίσως και όχι μονάχα ενός. Σήμερα που ο κόσμος λειτουργεί σαν ένα χωριό, τίποτα δεν είναι κρυφό, όλοι γνωρίζουν όλους και δεν περιμένουν την έκπληξη κάθε τέσσερα χρόνια.

Παικταράς και φιρμάρα εμπορική ο Νεϋμάρ είχε αποκαλυφθεί πριν από το μουντιάλ του 2014. Απλά το σύμπαν περιμένει την επιβεβαίωση της αξίας του, μάλλον την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στη νικηφόρα πορεία της Βραζιλίας. Περισσότερο από κάθε άλλον και από τον ίδιον οι τύποι που τον μανατζάρουν.

Τα είδαμε όλα στην εκτέλεση του πέναλτυ. Το κτύπησε με τη σιγουριά να αστοχήσει. Να το χάσει. Το παλληκάρι, κλάση παγκόσμια, σάστισε, μπέρδεψε τα πόδια του και γι' αυτό ψωνίστηκε από τον Κροάτη τερματοφύλακα. Η τύχη, όμως, ευλόγησε την πλευρά της Βραζιλίας, που εκτός από την θεά της τύχης είχε μαζύ της και τον Θεό της Διαιτησίας.

“Το μουντιάλ είναι η ζωή σου” είπαν στον Νεϋμάρ οι λανσαριστές που αποτελούν τον προσωπικό θίασο υποστήριξης του Βραζιλιάνου παικταρά. “Η Βραζιλία είσαι εσύ”. Το φόρτωσαν με άγχος το παιδάκι, όμως να που έκατσε έτσι η τράπουλα κι αυτός έκανε την ανατροπή. Στη φάση των πέναλτυ, πάντως, έδειξε πρωτόβγαλτος ηθοποιός που με το ζόρι τον έσπρωξαν στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα:

Τελείωσε το παραμύθι με τη Βραζιλία