ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

 

Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο, όχι διαιτησία. Το πρώτο ομορφόπαιδο να 'ναι το κοράκι, στυλάτος και καλοφτιαγμένος, φάτσα κινηματογραφική, κίνηση χορευτική, πάλι ο θεατής για πάρτη του δεν έχει μάτια.

Ούτε τους ποδοσφαιριστές προσέχει ο κόσμος. Ο μαγνήτης είναι η μπάλλα. Όπου τρέχει η πόρνη, εκεί ακολουθεί το μάτι του θεατή. Ποιος, όμως, σαν επικυρίαρχος του αγώνα αποφασίζει στο γήπεδο; Ο ποδοσφαιριστής, η μπάλλα ή, ο διαιτητής; Αυτός που περισσότερο από κάθε άλλον είναι σε θέση να επηρεάσει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Και αυτός είναι το κοράκι.

Στο μουντιάλ του 2010, για μια ακόμα φορά καταδείχθηκε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι πάνω από την ικανότητα των ποδοσφαιριστών και το γινάτι της άτιμης μπάλλας στέκεται το εντεταλμένο όργανο μιας συμμορίας, κάποιας Παράγκας. Και μιλάμε για μουντιάλ, όχι πρωτάθλημα μιας Αλβανίας, Ελλάδος, Βουλγαρίας.

Στο μουντιάλ του 2010 πρωταθλήτρια δεν ήταν η Ισπανία. Όχι, βέβαια. Άσε τι θα γράψει η Ιστορία. Βασιληάς δεν είναι η μπάλλα, είναι η σφυρίκτρα.

Γιατί γίνονται και θα γίνονται πάντα οι χοντράδες από διαιτητές; Τα βαρβάτα φαλτσοσφυρίγματα. Από ταλαντούχους, από έμπειρους διαιτητές. Φοβάμαι ότι δεν γίνονται όλα από τη σκοπιμότητα να βοηθήσουμε την άλφα ομάδα, να φρενάρουμε την βήτα. Είναι και κάτι άλλο, που δεν το βάζει ο νους.

Η επίδειξη ισχύος από τους εξουσιαστές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δίνουν εντολή στο κοράκι να σκοτώσει μια ομάδα. Έτσι. Εμείς αποφασίζουμε. Απ' εμάς εξαρτάται η πορεία κάθε ομάδας. Από την αρχή της προϊστορίας ο εξουσιαστής έδειχνε την εξουσία του περισσότερο κάνοντας το κακό, παρά το καλό.

Τι βλέπεις στο μουντιάλ; Να σπρώχνουν π.χ. την Αγγλία και στο επόμενο ματς να την σφάζουν. Να σακατεύουν την Αργεντινή και στη συνέχεια να την αβαντάρουν. Ποιο είναι το “μήνυμα”; Δεν μας ενδιαφέρει καμμία ομάδα μόνο να ξέρουν όλοι ότι την υπέρτατη δύναμη την κρατάμε εμείς στα χέρια μας.

Διαβάστε ακόμα:

Παραγγελιές για όργια διαιτησίας στο μουντιάλ