ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΥΟΥΣΟΝ, ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ!

 

Ο σερ ήθελε να γράψει για τη ζωή του. Πιθανότατα να μην το είχε σκεφθεί ο ίδιος και να τον παρακίνησαν. Δεν θα κάνεις τίποτα εσύ, του είπαν. Θα βάλουμε να δουλεύουν τα μαγνητόφωνα, εσύ μόνο θα μιλάς. Εύκολο. Τη δουλειά τη συγγραφική για την “Αυτογραφία” του σερ Άλεξ Φέργκυουσον θα την αναλάβει ένας γραφιάς, δημοσιογράφος, συγγραφέας, αφού θα έχει στα χέρια του δακτυλογραφημένα ό, τι έχει παρλάρει ο προπονητής.

Σύμφωνοι, είπε ο Σκωτσέζος, να την κάνουμε τη δουλειά. Όχι, του είπαν από τον εκδοτικό οίκο. Για να έχει ενδιαφέρον το έργο, για να πουλήσει το βιβλίο σου, θα πρέπει να πεις κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια που θα ιντριγκάρουν. Δηλαδή;

Για παράδειγμα ό, τι έγινε και δεν είναι γνωστό π.χ. για την αποχώρηση του Νταίηβιντ Μπέκαμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι γνώμη έχεις για τον Μουρίνιο. Να μιλήσεις για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Να μας πεις, μάλιστα τέτοια πράγματα που να προκαλέσουν τον Μπέκαμ, τον Μουρίνιο, τον Ρονάλντο, τον όποιον θα αναφέρεις.

Αυτή είναι η συνταγή στην έκδοση ενός βιβλίου. Όπως υπάρχει συνταγή στην παραγωγή μιας ταινίας εμπορικής, στο στήσιμο ενός ρεστωράν, μιας ντίσκο.

Το βιβλίο “Η Αυτοβιογραφία μου” που κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, με 15,99 ευρώ, ήδη πούλησε περισσότερα από 800.000 αντίτυπα στην Αγγλία. Διαβάζουν οι Άγγλοι για την επίθεση του Alex Ferguson στον Ρόυ Κιν, τι λέει για τον Ράφα Μπενίτεθ, γιατί πρότεινε για διάδοχό του τον Μόγιες κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Υποπτος, όποιος δεν είναι λαμόγιο