ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

Με πέντε μονάχα ξένους προπονητές ξεκίνησε η σούπερ λίγκα. Το γεγονός είναι αυτό. Αρκεί, βέβαια, να διαβάζει κανείς τι σημαίνει στο μεγάλο πρωτάθλημα οι 5 από τις 18 ομάδες να έχουν αλλοδαπό στον πάγκο. Και μονάχα ο ένας, ο Μίτσελ του Ολυμπιακού, να είναι φίρμα. Και μονάχα οι τέσσερις από τους 13 Έλληνες να έχουν προηγούμενα χιλιόμετρα σαν προπονητές της αγοράς.

Λοιπόν; Ποιο είναι το σχόλιό σου, κύριε, γι' αυτή την πραγματικότητα. Να εμφανιστούν τόσο λίγοι ξένοι και... άγνωστοι. Βεντέτα ο Γκατούζο, όμως σαν πολυεθνικός παικταράς, όχι σαν προπονητής.

Από την άλλη, οι δοκιμασμένοι στη δουλειά Έλληνες είναι οι Παράσχος, Μαντζουράκης, Αναστασιάδης και Τσιώλης. Όλοι οι άλλοι, ακόμα και ο Αναστασίου του Παναθηναϊκου, δεν μπορείς να πεις ότι έχουν καθιερωθεί στην κατηγορία.

Το μνημόνιο φταίει! Η οικονομική κρίση. Να, γιατί οι ΠΑΕ προσπαθούν να τη βγάλουν φθηνά. Με πρώην ποδοσφαιριστές Έλληνες που τους κάνουν “εκβιαστικά” προπονητές. Με ξένους που τους ξέρουν σαν προπονητές μονάχα στο χωριό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Καρβουνόσκονη και χρυσόσκονη στον Αρη