ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΙ

 

Η Αλβανία κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την Πορτογαλία. Τι άλλο θα δούμε; Τι άλλο θα καταρρεύσει απ' αυτά που ξέραμε. Άντε να το έλεγες αυτό πριν 30 χρόνια. Ότι θα έπαιρνε “2”, όχι από κάποια υπολογίσιμη ομάδα, όπως ήταν η Πορτογαλία, αλλά και από την Μάλτα και το Λουξεμβούργο η Αλβανία του Χότζα. Μία ανύπαρκτη ποδοσφαιρικά Αλβανία που είχε κλείσει τα σύνορά της, με την έννοια ότι δεν γούσταρε επαφές με τον έξω κόσμο, η μοναδική απομονωμένη χώρα της Ευρώπης.

Μήπως προκριθεί στα τελικά του Ευρω η Αλβανία. Εδώ η Ελλάδα κατέκτησε τον Ευρω, αυτή κι αν ήταν η έκπληξη. Και στο πρώτο παιχνίδι της σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα έχασε πριν δέκα χρόνια, Σεπτέμβριο μήνα, από την Αλβανία. Κι εύκολα, 2-1.

Κι έτσι όπως έχει στήσει το έργο η ΟΥΕΦΑ του Πλατινί, με την συμμετοχή 24 ομάδων, μην το δούμε κι αυτό. Η Αλβανία στην τελική φάση του 2016. Και θα αρχίσουν να βαράνε τα μπεράτια, και τα νταούλια, από Τοσκήδες και Γκέγκηδες μαζύ.

Όταν αλλάζει ο πολιτικός και οικονομικός χάρτης στην Ευρώπη, θα ακολουθήσει και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές οι Αλβανοί αλλά έχουν μέσα τους το πλιάτσικο, είναι και γαμώ τη σκληρή φυλή, γιατί να μην παραβγούν σ' αυτή τη δόση με αντίπαλους στον όμιλο και τους Σέρβους, Δανούς και Αρμένηδες. Όλα μέσα είναι.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό που δεν έχει μάθει η εθνική ομάδα