ΓΙΑ 2Χ2 ΠΑΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

Μετά την Αλβανία που πήρε διπλό από την Πορτογαλία, έκανε το ίδιο και η Κύπρος στην Βοσνία. Μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας της μαρτυρικής αδελφής μας. Θυμίζω ότι η Βοσνία πήγε πρώτη στο μουντιάλ της Βραζιλίας από τον όμιλο και μετά την μαρτυρική Ελλάδα.

Οι διαφορές είναι μικρές σήμερα στο ποδόσφαιρο. Βγάλε από τη μέση τις μεγάλες δυνάμεις, τις γνωστές, όλες οι άλλες, πάνω κάτω είναι σ’ ένα καζάνι μέσα.

Οι επαφές εδώ και χρόνια του κυπριακού πρωταθλήματος με την Ευρώπη, αλλά και με την Ελλάδα, οι ξένοι παίκτες και προπονητές, αποπεριθωριοποίησαν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ακόμα και μια μεμονωμένη επιτυχία λειτούργησε θετικά για να ντοπάρει την ελπίδα και να ξεφύγει από τον πάτο.

Έτσι είναι. Μετά τον πόλεμο και για δεκαετίες η Κύπρος ποδοσφαιρικά ήταν  ανυπόληπτη διεθνώς, στο ίδιο επίπεδο με Μάλτα, Λιχτενστάϊν, Λουξεμβούργο, Αλβανία. Και  να, που σήμερα θα διεκδικήσει πρόκριση, γιατί όχι, στα τελικά του Ευρώ 2016, από όμιλο με αντιπάλους και τις ομάδες Ανδόρα, Ουαλία, Βέλγιο, Ισραήλ. Το προσεχές ματς είναι στην Κύπρο, με το Ισραήλ, τον άλλο μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Πλιατσικολόγοι και σκληροτράχηλοι