ΡΙΣΚΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

 

Το πράμα είναι πια εντελώς ξεκάθαρο στον ΠΑΟΚ, που ήθελε, δεν ήθελε καταδικάστηκε τούτη τη σαιζόν να πάρει τον Γολγοθά του πρωταθλητισμού. Καθόλου εύκολο αυτό. Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, όχι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ούτε και για την ΑΕΚ. Ο καθένας στη ζυγαριά μετράει όσο οι τίτλοι του.

Τα δύο πρωταθλήματα και τα τέσσερα κύπελλα δίνουν το ειδικό βάρος του ΠΑΟΚ, που οι τρεις Μάγοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, λόγω των δικών τους αδυναμιών προσφέρουν ιστορική ευκαιρία στη λαοφιλή ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Κέρκυρα είναι χαστούκι στον τσαμπουκά του ΠΑΟΚ. Πώς να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας; Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός δεν συνέλθει, δεν είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει πρώτος μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο για τον ΠΑΟΚ παρά να καταφύγει στις μεταγραφές. Στο ρίσκο των μεταγραφών. Ρίσκο διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει ακόμα κι αν βάλει τη χούφτα του στην τσέπη ο Ιβάν, ότι οι τρεις π.χ. μεταγραφές θα ενισχύσουν πραγματικά την ομάδα. Πιθανόν ναι, όμως δεν είναι σίγουρο.

Λένε για κάποιον Βόα, Μπόα, Νομπόα από Ρωσία μερηά. Από ένα πρωτάθλημα Γ' κατηγορίας, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Απλά είναι λίγο καλύτερο το ρωσικό από το δικό μας πρωτάθλημα. Και λοιπόν;

Γιατί έμεινε ελεύθερος αυτός ο Νομπόα, Μπόας, Βόας. Ο άλλος, για να μη ξεχνιόμαστε, που είχε έρθει από την Ρωσία στον ΠΑΟΚ, ο παικταράς ο Εβραίος, δεν ακούμπησε, για να μη ξεχνιόμαστε. Δεν τον πήραμε χαμπάρι όταν έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Και έγινε πάλι παικταράς όταν επέστρεψε στη Ρωσία.

Ναι, μεν, δεν έχει άλλη επιλογή από τις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ για να σιγουρέψει την πορεία του στο πρωτάθλημα. Για σκέψου, όμως. Να πληρώσει ο φουκαράς ο Σαββίδης, να φτιάξει τρία νέα συμβόλαια και να μη βγουν οι παίκτες.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς φτερά τα αετόπουλα του ΠΑΟΚ