ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Χάνει με συντριβή ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πανηγυρικά επιβεβαιώνει το αγωνιστικό του πρόβλημα. Μόνον σαν πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν εμφανίστηκε σ' ένα δύσκολο και κυρίως κρίσιμο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Γιατί; Επειδή κραυγαλέα δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να διατηρηθεί στην κορυφή, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Αυτό το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής. Η ομάδα δεν πείθει, και απόδειξη ότι δεν έχει πιάσει καλή απόδοση ούτε σε τόσα παιχνίδια που μετριώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Από μία άποψη η αναγνώριση του αγωνιστικού προβλήματος από τον προπονητή και τους παίκτες δηλώνει υπευθυνότητα.

Να, όμως, που η διοίκηση της ΠΑΕ, δέσμια μιας νοσηρής και αυτοκαταστροφικής νοοτροπίας, λέει τα δικά της. Αυτή η επίρριψη ευθυνών σ' άλλους, σε τρίτους, στους εχθρούς του ΠΑΟΚ, είναι το μέγα και αληθινό και διαχρονικό πρόβλημα της λαοφιλούς ομάδας.

Δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, σε κάθε μεγάλη ομάδα η κλάψα. Δεν θα υπάρξει ποτέ η ανατροπή, ο ΠΑΟΚ της άλλης διάστασης, αν συνεχίζει να κουβαλάει τη βαρειά κληρονομιά της μιζέριας.

Ο αντίπαλος θα βάλει τρικλοποδιές. Θα επιχειρήσει να σταματήσει τον ΠΑΟΚ και με αθέμιτα μέσα. Και ο ΠΑΟΚ τι κάνει; Δεν βλέπει τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του. Παραγνωρίζει τι μπορεί να πετύχει στηριζόμενος στις δυνάμεις του. Και μοιρολατρικά, μάλιστα μετά από μια θλιβερή εμφάνιση στην Τρίπολη, περιμένει από τον αντίπαλο να μην τον βλάπτει παρασκηνιακά.

Διαβάστε ακόμα:

Το φάντασμα της όπερας στην Τρίπολη